Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan endre en vannpumpe i en 1998 Jeep 5.2L

The 1998 Jeep 5,2-liters V-8 motor er en moderne variant av den klassiske 318 Chrysler motor brukes primært i Grand Cherokee, som bruker en vannpumpe å sirkulere kjølevann gjennom kjølesystemet. Denne pumpen, som ligger på forsiden av motoren, kan slites ut eller bli skadet og må skiftes ut. Erstatning kan ta den gjennomsnittlige bakgård mekaniker omtrent en time. Du trenger
Drensvannsoppsamler
Nøkler
Socket satt
Skrutrekkere
Kjølevæske
Vis flere instruksjoner
en

Koble den nedre radiator slangen ved å vri slangeklemme mot klokken (eller klemme klemme med en tang) og arbeider slangen fra radiatoren brystvorten. Dette vil åpne kjølevæske system - og det vil begynne å renne, så har avtappingspannen hendig. La radiatoren for å tappe, noe som kan ta flere minutter. Den nedre radiator slange festes til vannpumpen ved sin andre ende, og å fjerne slangen helt vil spare tid senere og gi bedre tilgang til pumpen. Løsne slangeklemmen og arbeide slangen av som før, og du kan slippe slangen gjennom bunnen av Jeep.
2

Fjern den elektriske motoren kjølevifte og fan liksvøpet, ved hjelp av en fastnøkkel til å skru de fire boltene på hvert hjørne av liksvøpet mot klokken. Løsne viften ved å trekke ut ledningsnettet adapter støpselet fra stikkontakten på viften saken. Trekk hele enheten ut som ett stykke, opp og ut av motorrommet.
3

Fjern Serpentine drivreim fra vannet pumpen skivene hjulet ved å trykke på spenningen skivene arm fast og skyve beltet ut fra undersiden av tomgangshjulet. Slipp armen, og beltet vil ha nok slakk til å komme fri fra vannpumpen.
4

Fjern de tre slanger som er festet til pumpen ved å dreie slangeklemme skruene med en skrutrekker, løsne slangen klemmer og arbeidsvilkår slangene gratis for hånd. I mange tilfeller er disse slangene alderen og kan være vanskelig å arbeide av. Ved å skyve en skrutrekker mellom slange og pumpe brystvorten, kan du arbeide rundt brystvorten og til slutt gratis slangen. Det er begrenset plass når du arbeider i dette området, så bruk en kort skrutrekker eller sløv kniv. Kjølevæske vil renne ut når slangene kommer av, så har avtappingspannen hendig.
5

Fjern pumpen ved å dreie pumpens fire festeboltene med en skiftenøkkel. Pumpen trekker direkte ut, mot fronten av Jeep. Sett pumpen, og skrape av noen gamle pakningen fra motoren med en skrutrekker. Den nye vannpumpe bør komme med en ny pakning, orientert mot åpningene i pumpen. Utskiftingen er en reversering av flyttingen. Når du har tettet kjølesystemet, legge riktig mengde kjølevann gjennom radiatoren filler halsen og kontroller nivået ofte i løpet av de neste ukene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69429.html

Previous:
Next:

kjølesystemer