Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Om Engine Termostater og Overoppheting

Motorer trenger vann og frostvæske å holde hodet kaldt. Når vannet sirkulerer gjennom motoren, blir det varmt. Kjøretøyets termostaten må erkjenne at temperaturen av vannet, slik at vannet holdes avkjølt, slik at den ikke overopphetes. Overoppheting en motor kan forårsake betydelig skade. Betydning

En motor termostat er en integrert del av motoren. Det holder frostvæske blanding på en balansert temperatur. Uten det, vil theengine kjøre for varmt, overopphetes og bilen vil ikke kjøre. Skader som bøyde eller sprukne hoder eller ødelagte hode pakninger oppstår når motoren er betydelig overopphetet eller overopphetet mange ganger.
Time Frame

En motor kan overopphetes raskt eller sakte , avhengig av problemet. Hvis en termostat sitter fast stengt, frostvæske vil ikke flyt, noe som betyr at den er fast i motoren og ikke har en sjanse til å gå tilbake til radiator for kjøling. Motoren vil overopphetes hurtig, vanligvis i løpet av 15 minutter eller mindre. Hvis termostaten sitter fast åpen, renner vannet for fort, som også kan føre til overoppheting. Generelt, fordi vannet man passerer gjennom radiatoren, skjer kjøling, slik at det tar lengre tid for at bilen skal bli overopphetet.
Egenskaper

Motor termostater kan kjøpes for en rekke temperaturer, men den optimale driftstemperatur for de fleste biler er 195 grader Fahrenheit. Termostaten holder stengt inntil frostvæske kommer opp til temperatur. Når den treffer 205 grader Fahrenheit, åpner termostaten og lar frostvæske pasning gjennom radiator, kjøling det for en annen pasning gjennom motoren. Når den åpnes, vannpumpen pumper kjølig vann fra radiatoren til motoren. Dette holder motoren kjølig.
Identifikasjon

Motoren Termostaten er plassert i termostathuset på toppen av motoren. Den øverste radiator slangen er festet til termostaten boliger. Selve termostaten er en rund stykke flat metall. På toppen og bunnen er brakettene holder de faktiske mekaniske deler av termostaten i midten av det runde metall-plate. Som det sanser temperaturen i vannet passerer gjennom, åpnes det eller lukkes etter behov.
Hensyn

Når du endrer en radiator slange eller radiator, bør du endre termostat som forebyggende vedlikehold. Vurdere å endre termostaten minst hvert tredje år, spesielt hvis du har tenkt på noen lange turer i det tredje året. Det er ikke et krav, men det kan spare deg noen hjertesorg og penger bør termostaten bestemmer seg for å låse opp i løpet av turen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69273.html

Previous:
Next:

kjølesystemer