Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik unngår overoppheting i store høyder

Gå fremover og planlegge din biltur til fjellet eller en populær amerikansk by. Bare sørg for å ta noen enkle forholdsregler når du tar bilen til store høyder. Neglisjert forebyggende vedlikehold kan ende opp med å koste deg en masse ekstra penger og muligens bringe din ferie til en tidlig slutt. Les disse enkle trinnene for å bidra til å håndtere tøffe veiforhold. Instruksjoner
en

Sjekk din radiator cap. Radiatorlokket er ikke bare en propp. Det er trykket regulator for hele kjølesystemet. Kokepunkt endre i store høyder som kan føre til overoppheting. Du må bytte tetningsskive hvis den har sprekker, deler eller merkbare slitte rygger. Når du er i tvil, bør du kjøpe en ny lue.
2

Undersøke termostat for skitt, deler rusk, sprekker, eller noen merkbar skade. Den forventede temperaturen er stemplet på termostaten. Hvis det er høyt over stemplet nummer, eller om det er noe stempel i det hele tatt, må den skiftes.
3

Lytt til ditt kjøretøy for støy fra kjøling pumpe. Hvis det blir klar til å gå ut, kan du enten høre en buldrende lyd eller en kontinuerlig høy pitched knirker. Sjekk din manual for riktig stramming av drivremmen. Hvis beltet er for løs det kan skli og føre til overoppheting.
4

Flush din radiator som det kan ha en oppbygging av slam og kalk, forårsaket av hardt vann, etter lange perioder av gangen. Når du fjerner radiatoren, "back flush" det ved å sette inn en slange i bunnen montering før vannet renner rent. Re-koble radiator og fyll med en anti-freeze/water blanding. Dette hindrer rusk blokkerer luftstrømmen og forårsaker overoppheting.
5

Skift ut slanger som er splitting, svulmende eller har endret farge. Invester i slanger som brukes for motorsport motorer dersom du har planer om å belaste motoren i store høyder ved å trekke en RV eller hest trailer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69123.html

Previous:
Next:

kjølesystemer