Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan vet en termostat må byttes i en bil

Diagnostisering en termostat svikt i en bil kan være en utfordring fordi en termostat kan mislykkes i åpen posisjon eller lukket stilling og begge saker presentere ulike symptomer. Disse symptomene kan heller ikke alltid utelukke andre komponenter i kjølesystemet. Utelukker andre mekaniske feil vil gjøre det enklere å finne termostaten som et problem. Det flotte med feilsøking kjølesystemet er at det ikke krever verktøy, men det kan kreve tilgang til en mekaniker som kan teste en sjekk-motor lys. Du trenger
Engine-kode leser
Tilgang til en radiator flush
Vis flere instruksjoner
Ingen Heat innsiden av hytta
en

Inspiser forsetepassasjer-side gulvet for tegn på frostvæske. Frostvæske er gul, oransje eller grønt og har en søt lukt. Hvis du finner frostvæske på gulvet, har varmeren kjernen fungerer og lekker. Termostaten vil ikke føre til at dette skal skje. Bytt varmeren kjernen.
2

Inspiser viftemotor ved å slå av motoren på. Med motoren på, slår ovnen fan på full guffe. Inspisere ventilene for å se om luft blåser ut. Hvis luften ikke blåse ut, må du bytte viftemotor. Termostaten vil ikke hindre viftemotor fra arbeidslivet.
3

Inspiser innsiden frontruten for en fet film. Kjør fingeren over glasset der avriming vifte ville presse luft på frontruten. Hvis en fet film er til stede på frontruten, er ovnen kjernen tett. Skyll varmeren core eller erstatte den. Termostaten vil ikke forårsake dette.
4

Skift termostaten dersom inspeksjon av passasjer-side gulvbord, viftemotor og inspeksjon av innsiden frontruten ikke gi positive resultater. Termostaten regulerer temperaturen av frostvæske som strømmer inn i den varme kjernen. Hvis termostaten svikter i åpen posisjon, vil frostvæske flyte om varmeapparatet kjernen ubegrenset og varmeapparatet vil ikke produsere varme.
Motoren overopphetes
5

Start bilen og la temperaturen måler for å oppnå halv-veis. Inspiser for en sjekk-engine lys. Hvis en sjekk-motor lyset tennes, ta bilen til en sertifisert verksted og få dem diagnostisere check-engine lys. Hvis koden indikerer at termostaten har unnlatt å jobbe, må du bytte termostat. Det er mulig å kjøpe en kode leser fra mange populære bil-deler forhandlere og diagnostisere koden hvis du velger å gjøre det. Men med mindre du har tenkt å bruke en strekkodeleser på en jevnlig basis kan kostnadene bli uoverkommelige.
6

Kontroller radiatoren for væske nivåer. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sjekke radiator overflow tank. Hvis tanken er halvveis full, er radiatoren full og vil kjøle motoren som normalt. Hvis overflow tanken er tom, inspisere radiator og fyll etter behov. Med radiatoren fylt, kjør motoren og undersøke for overoppheting.
7

Fjern termostaten fra termostathuset og deretter bolt termostathuset tilbake på plass. Start motoren og inspisere den for overoppheting. Hvis motoren ikke overopphetes med termostat fjernet, må du bytte termostat. Hvis motoren ikke overopphetes, er problemet ikke med termostat. Inspisere termostat-relébryter.
8

Skyll kjølesystemet. Motoren har små passasjeveier innsiden av det som frostvæske flyter skjønt for å holde tablettene og motorblokken avkjølt. Disse passasjer kan tilstoppes og hindrer fluid fra å passere gjennom motoren. Etter spyle motoren, inspisere for overoppheting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69575.html

Previous:
Next:

kjølesystemer