Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Automotive Air Conditioning Feilsøking Retningslinjer

I løpet av sommeren, kan bilens klimaanlegg være en frelsende nåde mot fuktighet og fuktige klær som følger med det. Noen ganger når klimaanlegg er slått på i begynnelsen av sesongen, annet enn varm luft blåser ut. Å vite hvordan du feilsøker bilens air condition kan holde deg fra å dukke opp for å jobbe gjennomvåt topp til tå. Deler

Om delene som utgjør air condition-systemet er integrert skikkelig feilsøking. Kondensatoren sitter på forsiden av klimaanlegget og holder kjølevæske, eller kjølemiddel. Kondensatoren er koblet til fordamperen gjennom en serie av slanger. Når du feilsøker air condition, sjekk at kondensatoren har nok kjølevæske å holde klimaanlegg fungerer. Noen kondensatorer har en automatisk utkobling hvis det ikke er nok kjølevæske i systemet.
P Hvis du nylig har fylt kondensatoren bare for å oppdage at det er drenert på nytt, sjekk alle slanger for lekkasjer. Kjølemiddel eller kjølevæske er vanligvis fluorescerende grønn, gul eller rosa. Se under bilen for pytter. Hvis det er ingen, kjøre bilen i noen minutter med klimaanlegget kjører, slå av motoren og la den avkjøles, og deretter sjekke alle slanger for væske.
Intermittent Cooling

p Hvis klimaanlegget blåser kald luft før skyte ut en varm bris, kan systemet bli iskaldt. Ice kan bygge opp i systemet hvis det er for mye fuktighet, slik at slangen for å tette. Generelt bør air condition systemer inneholder bare to prosent av luft etter vekt. Kjøleeffekt senkes når noe mer luft er til stede. Spesielle kjølemediet identifikator utstyr er nødvendig å teste for dette. Dette kan bli dyrt, imidlertid, og er bedre utført av mekaniker.

Elektriske problemer kan også føre til problemer av forbigående art. Sjekk at AC bryteren inne i bilen fungerer som den skal. Hvis det føles løs, kan det ikke være å lese sin innstilling riktig. Sjekk også kontaktene bak kontrollboksen for å sørge for at de er riktig tilkoblet. Sjekk sikringsboksen for å se om noen av sikringene forbundet med klimaanlegg har blåst ut.
Flushing
p Hvis klimaanlegget er fortsatt stille intermitterende kjøling, eller ikke virker helt, kan systemet må spyles. Flushing kjemikalier kan kjøpes fra din lokale automotive supply butikken. Flushing systemet er billigere enn å erstatte slanger og kompressor komponenter. Hvis kompressoren har mislyktes, og en ny har blitt satt på plass, er det fortsatt en god idé å skylle systemet, som en defekt kompressor ofte skyter små flak av metall gjennom hele systemet som har en tendens til å hope seg opp og tette slangene . Også, hvis slangene i systemet føler sprø, eller har sprekker, vil de sende små biter av plast sammen med kjølevæske. Erstatte disse rørene og skylle systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69384.html

Previous:
Next:

kjølesystemer