Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan endre Termostat på en Toyota Tercel

The Tercel var Toyotas kompakt bil inntil 1998 da den ble erstattet av Toyota Echo. Den Tercel var utstyrt med en 1,5 l motor og hadde en tradisjonell kjølesystem. Hvis termostaten i dine Tercel "pinner" eller går ut, vil motoren ikke operere i sitt normale driftsområde, som kan forårsake alvorlig skade. Termostat erstatning anbefales ikke for uerfarne. Du trenger:
Tenger
Floor jack (valgfritt)
Jack står (valgfritt)
Drensvannsoppsamler eller lukket beholder
Flat skrutrekker
Hylsnyckel
Replacement termostat
Erstatning pakning
Momentnøkkel
trakt
Vis flere instruksjoner
Ta ut den gamle Termostat
en

Åpne panseret, og koble den negative batterikabelen før du kommer i gang. Løsne terminalen mutteren med tang, og løft kabelen fra terminalen. Dersom motoren din har kjørt nylig, la den avkjøles i minst 30 minutter.
2

Place et avløp pan eller annen egnet beholder under fronten av motorrommet. Se nøye under radiatoren å finne radiator bunnpluggen.
3

Bruk flat skrutrekker for å fjerne pluggen og la kjølevæsken renne. Dekk kjølevæske og oppbevar det på et trygt sted.
4

Hekt den elektriske tilkoblingen festet til vanninntaksslangen. Fjern de to festebolter med tang eller pipenøkkel til å løsne bolig og tilgang til termostaten.
5

Fjern termostaten og pakningen. Ta hensyn til montering posisjon på termostaten. Hvis den nye termostaten er installert bakover (Det er mulig.), Kan det forårsake alvorlige problemer.
Installere ny termostat
6

Sett inn den nye termostaten inn i boliger i den nøyaktige stilling som den gamle. Kontroller at lufteventilen vender opp.
7

Fest den nye pakningen og vanninntaksslangen. Trekk til festeboltene til 43-tommers lbs. dreiemoment.
8

Sett på plass tappepluggen og fyll kjølesystemet med kjølevæsken du drenert med mindre det er skittent. Hvis den er skitten eller forurenset, gå videre og erstatte det hvis det er praktisk.
9

Koble den negative batterikabelen, og starte motoren. La motoren gå på tomgang i ca 10 minutter eller til den når normal driftstemperatur. (Vær oppmerksom på din temperaturmåler.)
10

Sjekk under for lekkasjer. Hold et øye med temperaturmåleren for de neste dagene å sørge for at alt fungerer som det skal.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69328.html

Previous:
Next:

kjølesystemer