Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Om RV vannpumper

Hjertet og sjelen til en RV kjølesystem, er en vannpumpe ansvarlig for trykksetting vann /kjølevæske og påskynde den gjennom en RV motor og radiator, slik at vedlikehold av en skikkelig motor driftstemperatur. Selv om svært grunnleggende i design og funksjon, er en RV vannpumpe ekstremt viktig for den generelle funksjonaliteten til en Rv motor. Funksjon

En vannpumpe i en RV er rett og slett en mekanisk drevet pumpe utformet for å presse motoren vann /kjølevæske og drive det gjennom hele motorens kjølesystem inn i motoren. En RV vannpumpe fungerer på samme måte som vannpumper i andre typer kjøretøy. Den største forskjellen mellom en vannpumpe i en bobil og en vannpumpe i et mindre kjøretøy (personbil, lett lastebil) er størrelsen. På grunn av økt motorstørrelse og radiator størrelse med en RV, er en RV vannpumpe større og kraftigere enn vannpumper som brukes i mindre biler.
Betydning

RV vannpumpe er en svært viktig komponent i motorens kjølesystem, som inkluderer vannpumpe, radiator, termostat og radiator slanger og kjølevæske passasjer. Ansvarlig for generering av kraften som er nødvendig for å pumpe vann motor /kjølemedium gjennom hele motoren og kjølesystemet, er en RV vannpumpe hjertet av motorens kjølevann-system. Den er enkel i design: en enkel fan-lignende rotor omgitt av et metall casing festet til et metall skivene. Men en RV vannpumpe gir maksimal kjølevæske system ytelse. Noen feil i sin drift kan føre til enorme problemer for ikke bare kjølevæske systemet, men også for motoren.
Geografi

ligger mellom fronten av motoren og den bakre del av radiatoren, er en RV vannpumpe festet direkte til motoren. Normalt er to lange, gjengede bolter benyttes for å feste vannpumpen til blokken ved. På sin fremre overflate, har en RV vannpumpe en liten, rund skive festet. Denne trinse er ansvarlig for å gi en tett og jevn flate, hvor vannpumpen drivremmen (som gir de mekaniske innretningene for spinning av vannpumpen) fastholdes. Denne stasjonen beltet festes normalt til, og driver, andre motorkomponenter som dynamo og /eller servostyring pumpe.
Advarsel

RV vannpumper, som kan vann pumper i alle andre typer kjøretøy, kan noen ganger mislykkes og /eller slites ut. Normalt er det første tegn på en defekt vannpumpe støy. Små lagrene, som tillater vannpumpen å spinne fritt, ligger direkte inne vannpumpen kan begynne å skrangle og grind. Dette starter normalt ut mild, men blir raskt en høy, svært gjenkjennelig sound. Den eneste reparasjon for denne type situasjoner er å erstatte vannpumpen helt. RV vannpumper kan også utvikle lekkasjer og la sirkulerer kjølevæske og /eller vann å lekke ut av vannpumpen på bakken under bilen. Hvis uoppdaget, kan dette raskt føre til overoppheting og motor /kjølesystem skade. Som tilfellet er med en bråkete vannpumpe, fullstendig fjerning og utskifting av vannpumpe er nødvendig.
Fordeler

Riktig funksjon av en RV vannpumpe muliggjør en reduksjon i drifts motortemperatur, en tilstand som forlenger motorens levetid. Som en RV motoren brukes, er en konstant tilførsel av sirkulerende kjølevæske som trengs for å opprettholde optimal ytelse. En svak eller defekt vannpumpen, en som er enten lekker eller ikke tilstrekkelig pumping, reduserer en sirkulasjon av kjølevæske /vann og gir varme for å bygge opp inne i motor og radiator, som begge øker motoren og kjølesystemet slitasje og reduserer sin operative levetid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69278.html

Previous:
Next:

kjølesystemer