Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en BMW Termostat

Når termostaten på din BMW slutter å fungere som den skal, vil du legge merke til at motoren overopphetes ofte eller at bilen ikke varme opp skikkelig i løpet av vinteren. Det er viktig å løse dette problemet så snart som mulig for å sikre at bilens motor er ordentlig avkjølt. Du må bruke hansker og vernebriller ved arbeider på kjølesystemet på din BMW. I tillegg bør du bare jobbe på systemet når bilen motoren er helt avkjølt. Her er noen nyttige retningslinjer for å gjøre dette enkelt reparasjon. Du trenger
Hansker
Vernebriller
Treblokker
Floor jack
Jack står
Bucket
Skiftenøkkel Side 8 mm hex socket
10 mm hex socket
32 mm fastnøkkel
Butikk håndklær
plast skrape
O-ring
Termostat
Pakninger
trakt
BMW kjølevæske
Philips skrutrekker

Vis flere instruksjoner
Fjern de Termostat
en

Place treklosser bak bakhjulene. Jekke opp fronten på BMW bruker et gulv jack. Bruk bukker plassert på de forsterkede jack sporene plassert en tomme foran hvert forhjul for å feste bilen. Åpne panseret og fest den med sikkerhet bar.
2

Vri nøkkelen i tenningen til'' On 'posisjon. Dette vil slå på tilbehør uten å starte motoren. Slå varmeren på høyeste innstilling. La den gå i fem minutter. Slå tenningen tilbake til "Off" posisjon og ta ut nøkkelen.
3

Ta en bøtte og lysbilde under bilen. Finn radiator bunnpluggen. Den er sentrert på bunnen av radiatoren. Plasser bøtte direkte under bunnpluggen. Skru ut pluggen ved hjelp av en skiftenøkkel. La væsken renne. Dette kan ta opptil 30 minutter. Bytt pluggen.
4

Se etter den bakre kjølevæske bunnpluggen. Dette ligger nær oljeavtappingsbeholder. Det kan være vanskelig å se. På noen biler produsert før 1992, det ligger mellom to overskrifter. På andre modeller, det ligger i nærheten av oksygen sensor. Skyv bøtte under denne pluggen. Skru ut pluggen til kjølevæsken begynner å strømme ut ved hjelp av enten en 8 mm eller 10 mm hex socket. Dette varierer avhengig av bolten, så prøv begge og velg den som passer. La kjølevæsken renne helt. Dette kan ta opptil en time. Bytt pluggen.
5

Finn dynamo kjøling duct. Dette er et rør som går fra generatoren til radiatoren. Skyv den av. Det er ikke noen bolter eller festeanordninger på den, så det skal gli av lett. I front av dynamoen kjøling duct, vil du legge merke til seks liksvøpet skruer. Fjerne disse ved hjelp av en 32 mm fastnøkkel.
6

Fjern de to slangeklemmer som er festet til siden av termostathuset. Dette kan bli funnet i nærheten av radiatoren på førersiden av bilen. Skyv slangen opp. Under slangen vil du se fan. Bruke 32 mm fastnøkkel, løsne bolten på viften. Festemutteren er en baklengs gjenget mutter. Som sådan, må du løsne den ved å vri nøkkelen med klokka. Hold på viften når du gjør dette slik at det ikke faller når bolten er fjernet. Ta viften ut og sett det til side.
7

unbolt de fem boltene plassert rundt termostathuset bruker samme socket som du brukte til å fjerne den bakre motoren bunnpluggen. Løft opp på huset når alle boltene er fjernet. Du vil se termostaten. På termostaten, er det en pil. Legg merke til retningen av pilen som du vil trenge pilen på den nye termostaten til å peke i samme retning. Fjern termostaten. Rengjør området der du fjernet termostat med ren butikk håndklær og en plast skraping verktøy om nødvendig.
Bytt Termostat
8

Plasser den nye O-ringen som følger med den nye termostaten på hullet hvorpå den nye termostaten skal plasseres. Juster termostat med skruehullene sikrer at pilen peker i riktig retning. Skyv bolter gjennom hullene og stram dem.
9

Bytt pakningene som ligger rundt termostathuset. Bytt termostathuset. Sørg for at pakningene er riktig plassert som du strammer boltene som fester bolig. Dette vil bidra til å hindre at kjølevæske lekkasjer i fremtiden. Du må kanskje skrape av den gamle pakninger ved hjelp av plast skraperedskap.
10

Skyv viften på plass og fest den ved å stramme skruen mot urviseren. Bytt slangene du fjernet og stram til slangeklemmer for å sikre dem.
11

Fest de seks liksvøpet skruer. Erstatte dynamo kjøling duct.
12

Ta av radiator tanklokket på passasjersiden av bilen. Bruk en trakt til å fylle på kjølevæske reservoaret med BMW kjølevæske til 'Cold' linje. Du vil merke væskenivået gå ned. Når dette skjer, legger mer kjølevæske til nivået holder seg selv med 'Cold' linje.
13

Løsne radiator lufteskruen med en Philips skrutrekker. Dette ligger ved siden av reservoaret. Den har en flat skrue med en X på toppen. Vri tenningen til "On" posisjon uten å starte bilen. Du vil merke at kjølevæsken bobler opp fra lufteskruen. Så lenge den gjør dette, må du sjekke væskenivået og legger kjølevæske til reservoaret for å holde den på 'Cold' linje. Når kun væsken kommer ut av lufteskruen uten bobler, stram skruen og skru av tenningen.
14

Sett radiator reservoaret hetten og skru fast. Starte bilen. La den sitte inaktiv i fem minutter og sjekk kjølemiddelsjekk. Rydd opp dine verktøy og kast av kjølevæske i henhold til lokale lover.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69247.html

Previous:
Next:

kjølesystemer