Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Instruksjoner for Endre en vannpumpe på en 2001 Jeep Grand Cherokee

The 2001 Jeep Grand Cherokee har en 4,0-liters 6-sylindret motor eller en 4,7-liter 8-sylinder. Bytte vannpumpe i enten motoren er ganske lik. Oftest når vannpumpen svikter, er det på grunn av de indre lagre. Dette vil føre til at ytre forseglingen å ha bevegelse i den, slik at kjølevæsken lekker fra vannpumpen. Avslørende lyder, slik som sliping, kan komme fra motoren før pumpen svikter. Demontering

Arbeid på en kjølevæske systemet når bilen er varm kan forårsake alvorlige brannskader. Alltid la bilen kjøle seg ned før du prøver reparasjoner. Dessuten er kjølevæske giftige, men har en søt lukt og smak, som kan tiltrekke kjæledyr eller små barn. Alltid rydde opp søl.

Å få tilgang til vannpumpen i Jeep Grand Cherokee, fjerne viften liksvøpet og øvre radiator beholde bolter. Trekk den elektriske kjøleviften ledningsnett. Fjern fan clutch bolter fra vannet pumpen skivene og fjern fan clutch. Vær oppmerksom på at noen av de 4,0-liters motorer med vifte boltet på vannpumpen kan funksjonen høyre hånd gjengeboltene. Når fan clutch er fjernet, lagre den vertikalt for å hindre enhver silikon forurenser lagerfett.

Fjern beltet fra trinse system. 2001 Grand Cherokee har en automatisk strammer skivene med en firkant. Drei strammeren med en skralle for å løse opp spenninger på beltet og fjerne den fra dynamoen skivene. Før du fjerner beltet, pass på at det er en routing diagram eller tegne en selv slik at du vet hvordan du skal sette den på igjen.

Servostyring pumpe montering er også i veien. Unbolt forsamlingen fra blokken, og la det bevege seg fritt å få tilgang til vannpumpen.
Termostat og radiator slanger

Tøm radiator i et avløp pan.

termostathus er over vannpumpen. Dersom Cherokee overopphetet som følge av vannpumpens svikt, er nå en god tid for skifting av termostaten. Fjerne termostat boliger skaper også bedre tilgang til vann pumpe. Fjern den øvre radiator slangen fra termostathuset. Pass renne pannen er under Jeep i tilfelle flere kjølevæske lekker ut. Fjern termostathuset og deretter fjerne termostaten, ta oppmerksom på hvordan den sitter inne i blokken boliger.

Koble den nedre radiator slangen fra vannpumpen. Inspisere både øvre og nedre slanger og erstatte dem hvis nødvendig.
The Water Pump

Nå har du tilgang til vannpumpen. Fjern varmeren slangen fra forlengelsesrøret festet til vannpumpen. Røret må bli fjernet fra den gamle pumpen og montert på den nye. Sørg for å merke sin posisjon og vinkel for å kunne installere det riktig. Fjern festeskruene. Hvis de er forskjellige lengder, noterer hvor de går. Fjern pumpen.

Kontaktflatene på vannpumpen til blokk og termostathuset å blokkere må rengjøres. Bruk en pakning skrape og en brems renere spray eller en vinklet die jeksel med en medium grov rekondisjonering plate. En spray eller klem-tube fugemasse vil hjelpe termostat og pakning og vannpumpe pakning pinne til parring overflaten av motorblokken.

Monter vannpumpe og termostathus. Stram boltene til dreiemoment spesifikasjoner. Sett på servostyring pumpe montering, bytte beltet og sett på fan clutch og deksel. Fyll radiatoren med 50/50 kjølevann mix og starte motoren med radiatorlokket fjernes for å tillate luftlommer å rense fra vannet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69341.html

Previous:
Next:

kjølesystemer