Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte vannpumpen i en Chevy Cobalt

Vannpumpen er hjertet av Chevy Cobalt kjølesystem, sirkulerer kjølevæske. En defekt vannpumpe kan forårsake noen alvorlige skader på motoren din Chevrolet Cobalt. Sørg for å bytte ut en dårlig vannpumpe. Instruksjoner
2.0L Cobalt Engine
en

Plasser et avløp pan under radiatoren. Når motoren er kald, drenere kjølesystemet fra radiatoren i en gryte.
2

Fjern oksygen sensor klippet og termostat.
3

Løsne og fjerne festeboltene til vannet tilførselsrøret og fjerne vannet tilførselsrøret og termostathus, vri vannet tilførselsrøret for å fjerne den fra vannpumpe dekselet.
4

festeskruene utenfor Vannpumpe og fjern vannpumpen forsamlingen. Pass på at du tar av bolten som går inn gjennom fronten av motorblokk slik at den kan fjernes.
5

Installer ny vannpumpe forsamlingen, stramme boltene til 18 fot pounds (25 Nm).
6

Ha litt fugemasse (P /N 12378521) på vannpumpen bunnpluggen før du installerer den og stram vannpumpen tappepluggen til 15 fot pounds (20Nm).

7

Smør vann materen o-ring med litt frostvæske og deretter installere vann materen. Sørg for å vri og skyv røret mot vannpumpen når du installerer den, ta ekstra forsiktighet for ikke å skade o-ring.
8

Stram termostat boltene til 89 tommers pounds (10 Nm) når installering av termostaten. Også installere termostathuset cap med sine bolter.
2.2L Cobalt Engine
9

Fjern eksosmanifold hvis Chevrolet Cobalt har automatgir, og da kjølesystemet fra radiatoren i en gryte.
10

Hev bilen, og pass på å støtte det sikkert. Ta av høyre forhjul med hjulet og framskjerm liner.
11

Ta av tilgang plate fra vannpumpen tannhjulet på timing dekselet. Installere verktøyet J 43 651 eller noe lignende på vannpumpen tannhjul. Fest verktøyet med tilgang plate bolter
12

Ta av boltene på vannpumpen i følgende rekkefølge:. Bolten som holder pumpen til motorblokken først, deretter bolten som holder vann pumpe til forsiden.
13

Fjern tilførselsrøret, som har vannpumpe til termostathuset. Deretter ta av de to boltene som holder motorblokken på vannpumpen.
14

Fjern vannpumpen og deretter installere den nye pumpen, etter bruk av gjenger i navet å stille opp navet på vannpumpen tannhjulet. Trekk til de to boltene som holder pumpen til motorblokken til 15 fot pounds (20 Nm).
15

Sett alle komponentene i omvendt rekkefølge, stramme to boltene som fester vannpumpe tannhjul til den pumpe og den siste bolten til 62-tommers lbs (7 Nm). Også stramme boltene som holder timing dekselet til tilgang plate til 18 fot pounds (10 Nm).
16

Refill kjølesystemet, starte bilen og se etter lekkasjer når motoren når normal driftstemperatur temperatur.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69223.html

Previous:
Next:

kjølesystemer