Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en Subaru Termostat

Subaru motorer bruker en blanding av frostvæske og vann for å opprettholde en stabil driftstemperatur. Denne termostat, som ligger like under vannpumpe, styrer strømmen av vann inn og ut av motoren. Når motoren er kald det holder vann sirkulerer, slik at motoren kan wam opp raskt. Etter at motoren er varmet opp termostaten åpner og lar motoren kjølemiddel å strømme fra radiatoren til motoren. Det er lett for eieren av bilene å erstatte en Subaru termostat. Alt som kreves er noen enkle verktøy og en time eller to. Du trenger
Wrench satt
Automotive jack
Jack står
Spillolje samling pan
Tenger
Phillips skrutrekker
Socket satt
Needle-nese tang
Flat barberblad
RTV silikon
Replacement termostat pakning
Frostvæske
Vann
unbrakonøkkel satt
Vis flere instruksjoner
Tømming av kjølesystemet

1.

Koble jordkabelen fra minuspolen ved å løsne bolten med en skiftenøkkel. Deretter trekker klemmen utenfor terminalen.
2

Løft fronten på bilen med en bil jack, og støtter den med bukker plassert under rammen.
3

Trykk ned på radiatorlokket og vri den mot klokken med hånden for å løsne den. Trekk den av radiatoren.
4

Plasser en spillolje samling fat under petcock ventil på nedre høyre hjørne av radiator. Åpne petcock ventilen ved å vri den mot klokken med en tang. Tillate kjølesystemet kan tømmes helt.
5

Lukk petcock ventilen ved å vri den med klokken med en tang.
Fjerne termostat
6 < p> plassere termostaten på den nedre del av vannet pumpeenheten. Det vil være på undersiden av motoren foran på motorblokken.
7

Løsne slangeklemmen som fester nedre radiatorslange til termostaten, med en stjerneskrutrekker. Trekk den nedre radiator slangen av termostat med hånden.
8

Skru ut de to boltene som fester termostathus til bunnen av vannpumpe, ved hjelp av en stikkontakt. Trekk termostathuset av vannpumpe, bruke hånden. Ikke bend mellom huset og vannpumpe med en skrutrekker. Dette kan føre fremtidige lekkasjer.
9

Trekk termostaten fra vannpumpe, ved hjelp av nål-nese tang. Merk hvilken side av termostaten peker nedover før du fjerner den. Den nye termostaten må være installert i samme retning.
10

Trekk termostaten pakningen fra vannpumpe, ved hjelp av nål-nese tang. Rengjør kontaktflatene flater på både termostathuset og vannpumpen, ved hjelp av en flat barberblad.
Installere Termostat
11

Coat begge sider av den nye termostaten pakningen med en tynn film av RTV silikon, ved hjelp av fingeren. Lå termostaten pakningen på plass over anleggsflaten på termostathuset.
12

Sett den nye termostaten inn i termostathuset. Sørg for at den er orientert i samme retning den gamle var.
13

Løft termostathuset på plass på undersiden av vannpumpen. Skru inn de to skruene som fester termostathus til undersiden av vannpumpen, ved hjelp av en socket
14

Skyv nedre radiatorslange på vannet pumpehuset, ved hjelp av hånden din. Skyv slangeklemme over både nedre radiatorslange og termostathuset, og stram klemmen, med en stjerneskrutrekker.
Påfylling av kjølesystemet
15

Senk kjøretøy.
16

Fyll radiatoren med en 50/50 blanding av frostvæske og vann.
17

Sett radiator cap på påfyllingsrøret på radiatoren. Trykk ned og vri lokket med klokken med hånden for å stramme den.
18

Skyv jordkabel på minuspolen, stram bolten med en skiftenøkkel.
19

Start motoren. Sjekk visuelt for lekkasjer.
20

Finn kjølesystemet blødning skruen på toppen av radiator like over den øvre radiator slangen montering. Åpne lufteskruen ved å skru den mot klokken med en unbrakonøkkel. La motoren gå i ca fem minutter. Lukk blødning ved å skru den med klokken med en umbraconøkkel.
21

Legg mer kjølevæske etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69459.html

Previous:
Next:

kjølesystemer