Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan endre termostat i en 2001 Ford F-150

Den 4,2-liters motor på 2001 Ford F-150 pickup lastebil har sin termostat plassert på forsiden av topplokket på motoren. Termostaten er kritisk for motoren fordi den regulerer temperaturen til kjølevæsken som kommer inn i motoren fra radiatoren. Dersom kjølevæsken er for varmt, vil lastebilen bli overopphetet og skade motoren eller topplokk. En ny termostat for F-150 er tilgjengelig på de fleste auto deler butikker eller Ford forhandler, og du kan endre det selv. Du trenger
Bucket
Flat skrutrekker
pakning skrape
Socket satt
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på F-150 og finne radiator cap. Påse at motoren er kald, og deretter åpne lokket og sett det til side.
2

Plasser en ren renne pannen eller bøtte under avløpet petcock på bunnen av radiatoren. Åpne petcock og tømme kjølevann ned til nivået faller under nivået på termostathuset. Lukk petcock å holde de resterende kjølevæsken i radiatoren.
3

Løsne slangeklemme på motoren enden av øvre radiator slangen med en flat skrutrekker og fjern slangen fra vanninntaket på motoren. Plasser slangen til side for nå.
4

Finn og fjern de to festeboltene på hver side av vannet halsen, deretter fjerne vannet halsen fra motoren, ved hjelp av en socket og skralle. Trekk termostaten ut av hullet under halsen. Rense gamle pakningen av motoren eller vannet halsen med en pakning skrape.
5

Sett inn en ny termostat og pakning i hullet i topplokket i motoren, plasser deretter vann halsen over det . Installer de to festebolter i vannet halsen og stram boltene med en stuss og skralle. Trekk til boltene til 80 tommers-lbs. med en momentnøkkel.
6

Monter den øvre radiator slangen på vann halsen og stram slangeklemmen å sikre det, ved hjelp av en flat skrutrekker. Fyll opp radiatoren med kjølevæske, og deretter starte motoren og la den gå til den når normal driftstemperatur. Fyll kjølevæske til systemet er fullt og erstatte radiator cap på radiatoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69460.html

Previous:
Next:

kjølesystemer