Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik fjerner en Water Pump Pulley

Vann pumper raskt brenner opp hvis kjølevæske nivået er for lavt. Dessverre kjølemiddelsjekk er ganske vanlig i eldre biler og vannpumpe svikt er resultatet. Når pumpen slites ut, er motorhavari overhengende. En ny pumpe er løsningen, men ved å erstatte det kan være frustrerende, med mindre fremstilling er tatt. Et av de vanskeligste trinn i fjerning av pumpen ganske enkelt få tilgang boltene som fester den på plass, noe som ofte er skjult ved vannpumpen remskive, som selv er vanskelig å fjerne. Heldigvis har mekanikere allerede utviklet en metode for å gjøre dette. Du trenger
Pulley fjerning verktøy (justerbar)
Socket set /fastnøkkel
Skrutrekkersett
Vis flere instruksjoner
en

fjerne hindringer unna vannpumpe. Ofte dynamoen og klimaanlegget kompressor belter vil være i veien. Trå remstrekkeren forbundet med beltet som skal fjernes, noe som opprettholder konstant stramming av beltet, for å oppnå tilstrekkelig slakk til å skli av remmen. Strammeren er en fjær som presser mot et belte og manuelt skyve det motsatt vei vil slippe spenningen.
2

Fjern motorens timing belte eller kjede om nødvendig, da dette er ofte i veien for vannpumpen. Registrere orienteringen av alle tilknyttede tannhjulene i forhold til hverandre, som det vil være nødvendig å installere registerkjede på nøyaktig samme måte for motoren å kjøre skikkelig. En hakk er vanligvis gravert på en tann av hvert tannhjul, sikre at hvert hakk peker i samme retning når timingen kjeden er erstattet
3

Fjern vannpumpen belte fra vannet. pumpe. Avhengig av de spesifikke mekanikken i bilen, fastsatt av produsenten, kan dette beltet kjøre utelukkende vannpumpen eller en serpentin belte som går rundt trinsene til mange andre enheter, for eksempel servostyring pumpe og dynamo. Beltet må ikke tas av alle trinser med mindre dette er nødvendig for å få tilgang til vannpumpen.
4

Monter trinse flytting verktøyet på vannpumpen skivene. Verktøyet har to klemmer som er plassert bak skivene, og en skrue som presser mot pumperotoren. Verktøyet vil legge trykk akselen til å presse skivene av pumpen. Det er vanskelig å få et sikkert omdreiningspunkt å lirke skivene av med en skrutrekker eller lirke bar, og dette vil nødvendigvis legge press på andre deler av bilens mekanikk, som motor, andre pumper, og eksos manifolder, og kan forårsake skade på dem. I tillegg kan den kantete kraft vannpumpen selv bøye boltene er limt fast motoren og kan gjøre fjerning vanskeligere.
5

Stram flytting verktøyet sakte. Noen fjerning verktøy krever en skralle kontakten for å skru skruen, mens andre kan dreies for hånd. Da fjerning verktøyets skruen dreies, og strekker seg mot skaftet av pumperotoren, mens dens side-klipp gjennomgå en motsatt kraft som trekker skivene fra rotoren. Den jevne trykket ved fjerning verktøyet vil tvinge skivene av vannet pumperotoren uten å sprekke eller bøye hjulet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69619.html

Previous:
Next:

kjølesystemer