Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva gjør en bil Termostat?

En bil termostat er en viktig forbindelse i bilens kjølesystem. Selv små i størrelse og billig, gir en termostat et utvalg av motor og kjølesystem funksjoner, funksjoner som er svært viktig for den totale driftseffektiviteten av et kjøretøy. Det som følger er en kort liste som beskriver de mange funksjonene til en termostat. Forbinder Motor og Radiator

På de fleste biler, er en termostat som ligger i den øvre radiator slange, en slange som kobler bilens radiator med sin motorblokken. En termostat er designet med en liten intern stempelmekanismen som styrer kjølevæskestrømmen inn og ut av bilens motor.
Hindrer overoppheting av motoren

En termostat også holder en motor fra overoppheting ved å åpne og tillate oppvarmet kjølevæske kan strømme inn i radiatoren, som kjøler motoren kjølevæske, og dermed redusere motorens driftstemperatur.
Reagerer på kjølevæske Temperaturer

Å være en varme-sensitive ventil, en bil termostat designet for å reagere på endrede kjølevæske temperaturer. De fleste biler har termostater som er designet for å åpne på pre-set kjølevæske temperaturer, for eksempel 180, 195 eller 210 grader F.
Hastigheter Motor Warm-Up

En bil termostat er en varme-sensitive ventil som åpner og lukker i respons til skiftende kjølevæske temperaturer. Når en kald kjøretøyets motor er i gang, lukker termostat og stopper kjølevæske fra å strømme ut av motoren og inn i radiator, en prosess som letter motoren varm-up.
Hindrer Engine Underheating

riktig funksjon og drift av en bil termostat bidrar til å regulere motorens driftstemperatur. En termostat hindrer en motor fra å bo for kaldt ved å lukke og låse kjølevæske inne i en bilens motor, noe som gir motoren varm-up.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69304.html

Previous:
Next:

kjølesystemer