Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Om Ladeluftkjølere

En intercooler er en enhet innen en luftkompressor som sender komprimert luft inn i motoren for å hjelpe forbrenningen. Trykkluft genererer en stor varmemengde, som kan være farlig for motoren, så intercoolers bruk varmevekslerelementer metoder for å kjøle ned luften på et eller annet punkt i prosessen. Intercoolers kan bruke luft, væske eller begge deler for å kjøle ned komprimere luft, men metoder og strukturer varierer mye fra en produsent til en annen. Definisjon

En intercooler er en varmeveksling system som senker temperaturen i luft eller væsker, og er svært lik den form etterkjøleren og ladeluftkjøler. Selv intercoolers kan kjøle en rekke gasser, er de mest brukte for å senke temperaturen av komprimert luft. Komprimere luft genererer en stor varmemengde som må bli borte når den komprimerte luft blir brukt i motorer. Den intercooler samhandler med luft og trekker av sin varme.
Process

En motor bruker supercharges og turboladere, enheter som komprimerer luft og sende den inn i motorens forbrenningskammer . Denne trykkluften bidrar motoren kjøre mer kraftfullt, men varmen som er involvert i å komprimere og kanalisere luften er et problem - at luften ikke kan bli så varmt som 300 grader, noe som reduserer effektiviteten av motoren og gjør ulykker som lekkasjer og overoppheting mer vanlig. En intercooler er en enhet eller annet sted langs prosessen som kjøler ned luften, enten før eller etter at den er komprimert, for å hjelpe motoren arbeid med topp ytelse.
Air til Air

I luft-til-luft intercooler systemer, er luften som brukes passerte gjennom intercooler rør. Varmen i luften overføres til disse rør, som deretter kanalisere varme til finnene festet til rørene. Disse finnene er utsatt for utvendig luft (eller i akvatiske tilfeller til vann), som er kaldere enn den overførte varme og så absorbere varmen fra mellomkjøleren. Avkjølt, kan intercooler så absorberer mer varme fra luften som passerer gjennom den, og syklusen fortsetter. Det er et bredt utvalg av luft-til-luft-systemer, plassert i ulike posisjoner og med ulike strukturer, avhengig av motorstørrelsen.
Air Liquid

Air- til-væske intercoolers bruker vann for å kjøle luften. Vann er en effektiv varmeveksling materiale, mer effektiv enn den luft-til-luft-systemet, slik at den kan brukes til å gjøre mindre intercoolers lokalisert på trange plasser. Vannet absorberer varmen som skapes av den komprimerte luft, og sender den til den mellomkjøleren, som absorberer varmen fra vannet og kanaler den tilbake utenfor motoren i en syklus lik den luft-til-luft-versjon. Fordi dette systemet inneholder vann, er den mer utsatt for lekkasjer og mangler. Noen intercoolers bruke to væsker for å utveksle varme enda raskere.
Bruker

Ladeluftkjølere er brukt i en rekke motorer, men finnes oftest i biler, fra biler og traktorer til fly, og de fleste andre motorer som bruker en kompressor. Intercooler er en britisk begrep brukt i de fleste tilfeller til en bil eller lastebil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69305.html

Previous:
Next:

kjølesystemer