Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Grunner en bil overopphetes

Bil overoppheting er en vanlig bil problem som kan oppstå av ulike årsaker, og føre til betydelige og kostbare skader på motoren. Forstå årsakene til bilen overoppheting er avgjørende for å hindre at den oppstår. Lav kjølevæske

Et lavt kjølevæskenivå er en førsteklasses årsak til bilen overoppheting. Kjølevæske, som renner gjennom en bilmotor og plukker opp varme fra den interne motordeler og transporterer det til radiatoren, er ansvarlig for å senke og opprettholde motorens driftstemperatur. Mangel på tilstrekkelig kjølevæske gir økte motor driftstemperatur, og kan føre til overoppheting av motoren hvis kjølevæske er lave nok.
Stuck Termostat

bilens termostat er en liten varmefølsom ventil som åpner og lukker i respons til motorens temperatur. Når de er åpne, tillater termostat oppvarmet kjølevæske for å strømme inn i ovnen der radiatoren avkjøler det oppvarmede fluid og forbereder den for reentry inn i motoren. I lukket stilling, forhindrer den termostat kjølevæske fra å komme inn i radiatoren, noe som bidrar hastighet oppvarming av en kald motor. Hvis termostaten setter seg fast i lukket stilling, forblir kjølevæske i motoren og raskt blir overopphetet, noe som kan føre til overoppheting av motoren.
Blokkert Kjølevæske Passasjer

For kjølevæske til å flyte skikkelig gjennom en bilmotor, de små kjølevæske passasjer gjennom hvilke kjølevæske renner må være åpen og fri. Rust, smuss og skitt kan alle lodge inne i disse passasjene og hindre normal kjølevæskestrømmen. Resultatene kan være utilstrekkelig kjøling av motoren og forhøyet motor driftstemperatur, noe som kan føre til overoppheting av motoren hvis kjølevæske passasjer er alvorlig blokkert.
Broken Radiator Fan

å maksimere Effektiviteten av en radiator, er en ovn med vifte som brukes til å blåse luft over radiatorfinnene, som er små passasjeveier innenfor radiator i hvilken kjølevæske reiser og gjennom hvilke radiatoren trekker ut varme fra det oppvarmede kjølemiddel. Som kjølevæsken renner gjennom radiatorfinnene, radiator vifte som blåser luft rett over finnene, noe som ytterligere reduserer kjølevæske temperatur. En ødelagt radiator vifte hindrer normal radiator funksjon og resulterer i høyere kjølevæske temperaturer, noe som kan føre til overoppheting av motoren i mange tilfeller.
Feil Radiator

En defekt radiator kan forårsake en bil å overopphetes ved å hindre tilstrekkelig kjøling av sirkulerende kjølevæske, som til slutt fører til en økning i motor driftstemperatur, og i alvorlige tilfeller, overoppheting av motoren. Som kjølevæske reiser gjennom en bilmotor, plukker den opp varme fra den interne motordeler og deretter strømmer til radiatoren, der varmen er hentet fra kjølevæske og utstrålt inn luften utenfor. Dette gjør det mulig for kjølevæsken for å plukke opp ytterligere varme fra motoren, idet den forlater radiatoren og strømmer tilbake til motoren. Avbrudd i radiator funksjonen kan føre til forhøyede motoren opererer temperaturer og overoppheting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69318.html

Previous:
Next:

kjølesystemer