Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en radiator i en Ford Explorer

The Ford Explorer er lett en av de mest populære SUV av 1990-tallet. Bygget på samme ramme som Fords populære Ranger lastebiler, er Explorer linjen en pålitelig og solid bil. Hvis du oppdager en sprukket radiator i Explorer, kan du erstatte det selv og forlenge levetiden på bilen din. Du trenger
Ny radiator
Container for gammel kjølevæske
Sett med socket fastnøkkel FORD Fjern alle verktøyene eller halvmåne fastnøkkel
Flush behandling
Kjølevæske
Show More Instruksjoner
en

Koble minuspolen å hindre skade på noen elektriske deler. Åpne tappekranen på nedre baksiden av radiatoren, fjern radiatorlokket og tømme kjølevann i en tom beholder. Fjern overflow røret fra radiator og kjølevæske utvinning flasken.
2

unbolt likkledet med en 10 mm pipenøkkel og plassere den over viften, ut av veien. For en 5,0 liters motor på 1991 gjennom 2001 Explorer, også koble den elektriske viften ledninger og fjerne radiatoren liksvøpet. For en 4,6 liters SOHC motoren, ta ut A /C rør fra holderen klipp på toppen av radiator.
3

Bruk en Ford-modell bestemt koble verktøy for å fjerne overføring kjølevæske linjer på en automatisk girkasse. Du kan bruke to halvmåne skiftenøkler som en erstatning for det manglende samsvaret verktøyet, bare pass på å ikke vri linjene.
4

Fjern de fire boltene som holder radiatoren på plass med en 10 mm pipenøkkel. Legg et stykke papp på siden av radiatoren mot motoren når du tar den, for å unngå skade på noen motordeler.
5

krype under Explorer din og ta kjølevifte ut for 2002 og nyere modeller. Igjen, trenger du noen Ford bestemte Fjern alle verktøyene for å gjøre dette. Fjern viften bolter samt likkledet, etterfulgt av fire radiator push-pins. Også fjerne A /C kondensator parentes ved baksiden av radiatoren, og wire A /C kondensator på plass for å holde den fra å bli skadet.
6

Fjern radiator fra motorrommet. Modeller laget mellom 1991 og 2001 vil la deg løfte radiator ut av seg selv. For en 2002 eller nyere modell, trekk radiator opp, hvile den på veggen i motorrommet, og skille A /C-kondensator fra radiatoren.
7

Installer ny radiator i motoren kupé. Når du har det hviler på plass, setter alle komponentene i omvendt rekkefølge. Bruk en flush behandling, så bytt kjølevæske. Snu bilen på og la bilen på tomgang, med varmeapparatet på og radiator cap fjernet, til den når normal driftstemperatur. Toppen av kjølevæske din etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69173.html

Previous:
Next:

kjølesystemer