Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Min 1993 Saturns Cooling Fan vil ikke fungere

The kjølevifte som sitter mot baksiden av din Saturns radiator er ansvarlig for kjøling bilens kjølevæske under motoren. Som fan aldre, dens evne ordentlig redusere frostvæske er kjølevæske sin minker. Som et resultat, kan det hende at Saturn er motoren operere ved høyere temperaturer enn det designet for å imøtekomme. Dette fører ofte til radiator eller slangen sprekker. Du kan fikse kjølevifte på 1993 Saturn akkurat som hjemme. Med en skralle og et par andre verktøy, bør jobben ta 35 til 45 minutter å fullføre. Du trenger
Stikknøkkel satt
Flat-skrutrekker
1/4-tommers drive momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Raise og støtte panseret. Identifiser negative ledningen sitter på batteriet. Ledningen bør ha en liten subtraksjon (-)-symbolet rett ved siden av den. Løsne og fjern bolten sikre det på plass med en pipenøkkel. Plasser ledningen bort fra sin kontakt på batteriet.
2

Finn kjølevifte. På forsiden av motorrommet, over fra motoren, sitter en stor rund plastdel. Dette er kjøleviften er shroud. Den kjølevifte festes på forsiden av dekslet. I sentrum av liksvøpet, bør du se den runde, nederst på kjøleviften motor.
3

Koble ledningsnett som festes til bunnen av kjøleviften motor. Ledningsnettet kan ha en liten sikkerhet klipp holder sin tilkobling på plass. Løft det lille klippet opp enten for hånd eller med en liten flat skrutrekker mens du kobler selen. Brette sele pluggen ut av arbeidsstedet.
4

Finn kjøleviften liksvøpet to sikringsboltene. Boltene sitte på de ytre kantene av dekslet. Fjern begge bolter med en pipenøkkel og legg dem på et trygt sted.
5

Grip kjøleviften likkledet med begge hender. Roter dekselet mot urviseren til seks posisjon. Løft forsiktig liksvøpet ut av motorrommet og sette den fan-up på en flat arbeidsflate.
6

Fjern bolten i midten av kjølevifte med en pipenøkkel. Ta tak i viften og skyv den av skaftet av motoren.
7

Fjern de små boltene som holder viftemotor til kjøleviften liksvøpet med pipenøkkel. Løft den gamle motoren ut av liksvøpet og installere den nye viftemotor i stedet. Bruk de små boltene du fjernet fra den gamle motoren å feste den nye motoren på plass. Stram boltene til den sitter bare med pipenøkkel for å unngå stripping tråder.
8

Monter nye kjøling viftebladene på motorens aksel. Stram bladets festebolt til 31 tommers-lbs. med en 1/4-inch-drive momentnøkkel.
9

Løft liksvøpet og vifte montering av arbeidsrom og roter det nok en gang mot klokken i seks posisjon. Senk liksvøpet tilbake på plass. Nøye roter dekselet tilbake til sin opprinnelige tolv posisjon mot radiatoren.
10

Tråd hver av kjøleviften liksvøpet sin bolter for hånd for å sikre de tråden skikkelig. Tilbakestille 1/4-inch-drive momentnøkkel til 53 tommers-lbs. og fest de to skruene tilbake på plass.
11

Plug kjøleviften ledningsnettet tilbake til ny viftemotor. Du trenger ikke noe verktøy for å gjøre dette. Bare skyve pluggen på tilkoblingen til den smekker på plass.
12

Koble den negative batteriet føre tilbake til innlegget sitt. Stram og sikre ledelsen sin bolt på plass med pipenøkkel. Fjern alle verktøyene fra motorrommet og senk hetten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70053.html

Previous:
Next:

kjølesystemer