Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva er årsaken til Car Radiator Overoppheting og Boiling

Radiatoren virker å beskytte motorblokk fra overoppheting når den fungerer som den skal. Radiatoren i tillegg holder stemplene i orden, slik at motoren kjører. Kjølevæsker passere gjennom motorblokken, strømmer inn i radiatoren for å trekke ut overdreven varme. Kjølevæsken resirkulerer deretter gjennom motoren. Når radiatoren ikke fungerer korrekt kjølemiddelet tilbake til blokken er for varm, og som et resultat det koker over. Seals

Når det er en skadet sel, overskytende luftlekkasjer inn i radiator systemet, forårsaker problemer med den interne trykket nivåer. Disse trykknivåer er ekstremt sensitiv og direkte påvirke evnen av radiatoren til å tjene sitt formål kjøling. Luftstrømmen må være fullstendig kontrollert, i tillegg til ekspansjon av kjølemiddelet, ellers radiator koker over. Air øker også frekvensen av korrosjon.
Toppakning

En mislykket toppakning er vanligvis diagnostisert av utseendet luftbobler i kjølevæske eller skum i utvidelsen reservoaret . En mislykket toppakning påvirker evnen til vannpumpen å sirkulere kjølevann gjennom systemet, og resultatet er overoppheting når bilen står på tomgang.
Radiator Cap

En radiator cap består av tre uavhengige sel kjent som den viktigste, trykket og avkastningen sel. De virker til å styre trykket, ekspansjon, og strømmen av kjølevann gjennom radiatorsystemet. Uriktig sirkulasjon og overoppheting kan oppstå uten at viktig funksjon av disse selene. Det anbefales at du bytter cap hvert femte år.
Radiator Fan

Viften bidrar holder radiatoren kult når bilen ikke er i bevegelse. Viften er koblet til radiatoren gjennom et nettverk av ulike ledninger som kan bli utsatt for korrosjon over tid, og radiatoren kan overopphetes dersom viften ikke gir tilstrekkelig luftsirkulasjon ved at en stopp eller stille hvis det blir varmt nok.
Termostat

Termostaten registrerer nivåer av varme i kjølevæske og er utformet for å åpne når kjølevann på motoren har fått varm, la den kjøligere kjølevæske i radiator strømme inn i motoren og sirkulering av varm kjølevæske tilbake inn i radiatoren til å avkjøles. Problemer med termostat som forårsaker overoppheting hovedsakelig skje når det blir sittende fast i lukket stilling.
Kjølevæske

kjølevæske nivå og kvalitet er viktig å følge med i radiatoren. Fersk ikke-silikat, ikke-borat kjølevæsken er ideell, som silikat-baserte kjølemidler har en tendens til å øke risikoen for slam bygger seg opp i radiatoren, og gamle kjølemiddel blir sure og ødelegger den indre radiator-systemet. Lavt kjølevæskenivå er vanligvis et tegn på et problem i en av de andre delene av radiator som toppakning eller radiator cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69732.html

Previous:
Next:

kjølesystemer