Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan fikse termostaten på en 1997 Mercury Sable

The 1997 Mercury Sable kom med en 3,0-liters motor. Den 3,0-liter ble vannkjølt som noen tradisjonell bensindrevet forbrenningsmotor. Den bruker en vann-pumpe til å drive kjølemiddel (en 50/50 blanding av vann og antifrostmiddel) opp gjennom motorblokken og ut via en gummi-slange radiator til radiatoren, hvor væsken avkjøles. En ende av den øvre radiator slangen festes til radiatoren og den andre festes til et termostathuset på motoren. Termostaten er en temperatur-styrt ventil som, når motorens driftstemperatur når en viss temperatur, åpnes for å tillate den varme kjølemiddel for å sirkulere ut av motoren. Vannpumpen på bunnen pumper avkjølt kjølevæske inn i blokken. Når termostaten kjepper eller mislykkes, kan motoren overopphetes og skade blokken. Skift termostaten så snart du oppdager bilen er overoppheting. Kjøp en termostat fra en auto deler forhandler og erstatte den hjemme for å spare kostnadene for en regning fra et servicesenter. Du trenger
Stor dreneringspannen
Wrench satt
Ny termostat
Ny termostat pakning
Momentnøkkel
Frostvæske
Destillert vann
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på Sable. Fjern hetten fra radiatoren. Plasser et avløp pan under radiatoren tappepluggen på passasjersiden av bilen.
2

Fjern pluggen fra bunnen av radiatoren, ved hjelp av en skiftenøkkel. Vent til kjølemiddelnivået å drenere inntil den er like under det øvre radiator slangen. Sett på radiatoren tappepluggen og skru den helt.
3

Trace den øvre radiator slangen til termostathuset på motoren. Fjern de tre boltene som fester huset til underlaget med en skiftenøkkel. Fjern pakningen og termostat kroppen fra huset. Være sikker på at hver bit av pakningen er fjernet.
4

Sett den nye termostaten i huset. Monter en ny pakning på termostathuset. Fest termostathus til underlaget, og trekk til festeboltene til £ 9-fot med momentnøkkel.
5

Legg en 50/50 blanding av frostvæske og destillert vann til Sable radiator til den er full. Sett på radiatorlokket. Start motoren og la den varmes opp for å kontrollere at det ikke er noen kjølemiddelsjekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69733.html

Previous:
Next:

kjølesystemer