Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Problemer med A /C Kondensatorer og kjøleviften releer

Motor overoppheting eller dårlig air condition på grunn av problemer med kondensator eller kjøleviftemoduler releer i air condition-systemet føre til at drivverket å spille inn en feilkode av P0480 til P0485 og P0530 til P0534. En servicetekniker legger en skanner til drivverket ledninger system for å lese diagnosekoder å bestemme mekanisk eller elektrisk problem. Kjøleviften slår seg ikke på hvis kjøleviften stafett er dårlig. Cooling Fan Relay
p Hvis viften ikke vil slå seg på, registrerer din drivverket en diagnostisk kode P0485 som indikerer strøm er ikke å få til kjøleviften relé eller det er ikke jordet. Kompressoren clutch glipper når spenningen er lav, noe som skaper friksjon og varme, eller fører til lav spenning. Hvis kjølevifte kretsen fungerer og kompressoren går, men ingen kjølig luft blåses inn i bilen, blanding luft dør sannsynligvis ikke vil forlate varmen posisjon. En annen mulig årsak til kondensatoren og kjøleviften stafett problemer er en defekt automatisk klimakontroll system, en dårlig interiør temperaturføler eller en dårlig kontroll modul. Complex automatisk klimakontroll krever en kvalifisert servicetekniker med spesielle verktøy for å reparere den.
Blower Motor

En virkningsløs viftemotor og vifte føre til at kompressoren å løsne. Kjøretøyet kan ha to vifter. Den viktigste kjølevifte er i nærheten av radiator og en annen fan er i nærheten av kondensatoren. Diagnostisk kode P0480 indikerer at den viktigste kjølevifte mislyktes og diagnostisk kode P0481 betyr kjølevifte 2 mislyktes. Både fans operere mens klimaanlegget er på. Kjøleviften trekker luft fra motorrommet gjennom radiatoren og klimaanlegg kondensator. Hvis viftene ikke fungerer som den skal, kan kompressoren overopphetes og mislykkes, forårsaker bilens motor å kjøre varmt eller overopphetes.
Kondensator

I 2010 ny bil kompressorer slå seg av hvis kjølemediet er lav eller forurenset. Dårlige releer, sikringer, ledninger, brytere eller kontroll modul kan føre til at kompressoren ikke virker. Din kompressor må være tilstrekkelig smøres med spesifikke olje utpekt av produsenten. For mye olje, en tett åpning eller ekspansjonsventil forårsaker de fleste nye bil kompressorer for å stenge. Kondensatoren samler skitt og olje ut av kjølemiddel fra kompressoren gjennom ekspansjonsventilen. Slammet kan tette ventilen eller røret og skade kompressoren. Hvis oljen ikke kan strømme gjennom kondensatoren, ikke kompressoren får olje, mangler smøring og overopphetet. Dersom kondensatoren er skitne, spyle kompressoren beveger slammet gjennom systemet. Parallelle flyt klimaanlegg er vanskelig å tømme fordi mange rør er knyttet til dem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69852.html

Previous:
Next:

kjølesystemer