Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en Radiator Drain Plug

Bytte en radiator bunnpluggen selv er en enkel reparasjon som bør ta 25 minutter eller mindre å fullføre. Skade på radiatoren bunnpluggen er oftest på grunn av slitasje på gummipakningen som skaper en forsegling mellom pluggen og radiator. Tappepluggen kan også bli skadet av over-stramme under installasjonen. Du trenger:
Bil jack
Jack stå
Kjølevæske avtappingspannen
Stikknøkkel satt
Radiator tappepluggen
trakt
Kjølevæske
3 tomme kjølevæske flasker

Vis flere instruksjoner
Ta ut den gamle Plug
en

Pop panseret på bilen din, så fjern radiatorlokket og sett den til side.
2

Løft fronten av bilen litt med bilen jack. Dekkene bør ikke forlate bakken. Den fremre ende av kjøretøyet bør være høy nok til å tillate de sjokkene forlenge. Skyv støttebenet på plass til venstre for bilen jack. Returnere låsepinnen å sikre jekkfoten høyde. Hvis du har en SUV eller full-size lastebil, trenger du ikke å heve bilen.
3

Finn radiator tappepluggen i bunnen av radiatoren din. Tappepluggen skal være i midten eller til høyre nedre hjørne av radiatoren. Skyv kjølevæske renne pannen på plass under radiatoren bunnpluggen.
4

Fjern radiatoren tappepluggen sakte med pipenøkkel. Hvis Tappepluggen vinger, må du fjerne det for hånd. Kontroller at kjølevæsken renne pannen er på plass for å fange kjølevæske som det begynner å flyte. La kjølevæske til riktig renne i 20 til 25 minutter uforstyrret.
Installere New Plug
5

Inspiser ny tappeplugg for å sikre at det ikke er skadet. Sammenligne den gamle bunnpluggen med den nye for å sikre at diametre er de samme. Din nye tappepluggen bør ha en gummipakning. Inspiser pakningen for å sørge for at det ikke er noen sprekker eller kutt.
6

Slide kjølevæsken renne panorere ut av veien sakte slik at du ikke søler forkastet kjølevæske. Installere den nye radiator bunnpluggen. Det finnes ingen standard Tiltrekkingmomentene for hvor tett du bør sikre bunnpluggen. Når pluggen er for hånd, vil en ekstra kvart omdreining være tilstrekkelig. Ikke stram pluggen, fordi man risikerer å skade den og radiatoren.
7

Hell ¼ flaske ny kjølevæske i radiatoren ved hjelp av trakten. Vent ti minutter mens observere tappepluggen etter tegn på lekkasjer. Hvis det ikke er tegn til lekkasje, skal fylle radiator sammen med overløp reservoaret, deretter erstatte radiator cap.
8

Fyll de tre tomme kjølevæske flasker likt med den gamle kjølevæske. Oppbevar gammel kjølevæske på et trygt sted før det kan tas inn til gjenvinning.
9

Start bilen og la den gå til den når driftstemperatur. Du vil kjenne bilen er på riktig temperatur når du er i stand til å slå på varmen og luften er varm. Sjekk tappepluggen igjen mens motoren er i gang for å se om det lekker. Hvis det ikke er noen lekkasjer, slå av motoren.
10

Fjern støttebenet og senke bilens front end helt. Ta bilen for en prøvekjøring på 45 mph eller mer i 20 minutter. Sjekk tappepluggen en siste gang med motoren i gang for å sikre at reparasjonen ble riktig utfylt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69526.html

Previous:
Next:

kjølesystemer