Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan du bytter termostat på en 1992 Honda

Den grunnleggende termostat erstatning prosessen på alle 1992 Honda gjør det samme. Termostaten har en fjær som frigjør når termostaten når en viss temperatur. Når termostaten om temperaturen synker, går våren opp, som lar kjølevæske inn i motorblokken. Du kan bytte termostat på alle 1992 Honda modeller i omtrent en time eller to. Du trenger:
Tenger
Fluid Catch Pan
Flat skrape
Ratchet
Socket
Ny termostat med pakning
Vis flere instruksjoner
1

Park bilen på et plant underlag og slå av motoren. La motoren helt avkjølt før du tømmer kjølevæske fra radiatoren.
2

Finn radiator bunnpluggen på undersiden passasjersiden av radiatoren. Skyv væske fangsten fat under bunnpluggen. Løsne tappepluggen med en tang og la alt av kjølevæske kjøre inn fangsten pannen.
3

Finn termostathuset. Termostathuset på 1992 Honda fabrikater ligger rett til høyre for bilbatteriet. Flg topp radiator slangen til termostaten. Den andre enden av den øverste radiator slangen er koblet til termostathuset tube.
4

Løsne og fjern klemmen som holder radiator slangen til termostathuset røret med tang. Skyv deretter radiator slangen ut av termostathuset tube.
5

Fjern de to termostathus bolter med en skralle og en stikkontakt. De husboltene på 1992 Honda Accord og Civic kan fjernes med en skralle og en 1/2-inch socket. Vri skruene mot klokken for å løsne og fjerne boltene.
6

Bump termostathuset med hånden for å løsne sug som har termostaten på motorblokken. Trekk termostathuset vekk fra blokken og sett den til side.
7

Trekk termostaten rett opp av termostaten sete. Se på hvordan termostaten ble plassert på innsiden av termostat sete med våren vendt ned.
8

Skrap festing av termostathuset sete med en flat skrape for å fjerne noen av de gamle pakningen. Deretter setter den nye termostaten innsiden av termostat sete med våren vendt ned i setet.
9

Place termostathuset pakningen på undersiden av termostathuset. Om nødvendig kan du bruke den røde varmebestandig silikon på pakningen for å holde den på plass.
10

Sett termostathuset over termostaten sete. Sett de to skruene på plass igjen og skru dem ned med skralle og 1/2-inch socket. Inspiser for å være sikker på at pakningen ikke klemt overalt rundt termostathuset.
11

Skyv den øverste radiator slangen fra termostathuset tube. Ta tak i våren klemmen med tang og skyv klemmen på plass over slangen og termostathuset tube. Løsne klemmen slik at den holder slangen fast på termostathuset tube.
12

Gå tilbake under radiatoren og skru radiatoren tappepluggen tilbake ned med tang. Deretter fyller radiatoren opp med 50/50 kjølevæske /vann-blanding. Når radiatoren er full av kjølevæske, sveiv motoren og la motoren gå i ca fem minutter på å nå driftstemperatur. Inspisere termostathuset for lekkasjer. Reparere eventuelle lekkasjer om nødvendig.
13

Legg mer kjølevæske til radiatoren som væskenivået begynner å gå ned. Hold legge kjølevæske når motoren er i gang før væskenivået stabiliserer seg. Slå av motoren og inspisere termostathuset igjen for lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69441.html

Previous:
Next:

kjølesystemer