Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Pontiac Aztek Termostat Problemer

The Pontiac Aztec er drevet av 3,4-liters V-6 motor. Termostaten er en viktig komponent for å holde motoren i gang skikkelig. En relativt konstant driftstemperatur er nødvendig for å holde motorens ytelse på et optimalt nivå, som gir god drivstofføkonomi og riktig utslipp. Termostat problemer kan omfatte drift av termostat eller et tap av kjølevæske. Definisjon av en termostat

En termostat er en temperaturstyrt ventil som regulerer flyten av kjølevæske mellom motor og radiator. Temperaturen i motoren styres av termostaten ved å variere kjølevæskestrømmen til radiatoren. Termostaten har en fjær som utvides og kontrakter med temperatur, åpne og lukke ventilen.
Normal drift

Termostaten vil blokkere flyten av kjølevæske fra motoren mens motoren temperaturen er under driftstemperatur på 195-220 grader Fahrenheit. Når motoren er kald, vil kjølevæske ikke sirkulere, slik at raske motoren varm-up.As motor temperaturen stiger, åpner termostaten, slik at kjølevæsken å strømme til radiator gjennom den øvre radiator slangen. Radiatoren avleder varme fra kjølemiddelet, som deretter resirkuleres gjennom motoren via den nedre radiator slangen og vannpumpe. Pekeren på temperaturmåleren vil flytte til sentrum av skiven.
En termostat som er fast åpen

En motor som varmer opp for sakte og ufullstendig er en indikasjon på en termostat som er fastlåst i åpen stilling. Nålen på temperaturmåleren kan ikke forlate kald lesing [C]. Når motoren ikke klarer å nå normal driftstemperatur OBD II [On-Board Diagnostics-Second Generation] vil ikke kjøre i en lukket sløyfe. Resultatet av en motor som kjører på et åpent er dårlig ytelse og dårlig utslipp, ifølge Radiator Info.com.
En termostat som er fast i lukket stilling

En termostat som sitter fast i den lukkede stilling vil ikke tillate at kjølevæsken for å sirkulere tilbake til radiatoren. Kjølevæske i radiatoren utstøter varmen det plukket opp i vannet jakker av sylindrene. Pontiac Aztec Motoren har to vann jakker å mate en termostat. Resultatet er at motoren blir varm for fort og deretter bli overopphetet. Temperaturmåleren vil nå lese område av skiven [H], noe som vil indikere at kjølevæsken er overopphetet. Hvis tilstanden er neglisjert, kan alvorlig motorskade føre, ifølge Radiator Info.com. Overopphetede motorer kan føre til skadet hodet pakninger, ifølge Troubleshooters.com.
Lekkasje av kjølemiddel.

Lekkasjer fra termostathuset, radiator, varmeapparat kjerne eller noen av de mange kjølevæskeslanger vil resultere i tap av kjølevæske. Over tid vil dette føre til en motor overoppheting. Ifølge Radiator Info.com, kjølemiddelsjekk er de vanligste årsakene til overoppheting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69540.html

Previous:
Next:

kjølesystemer