Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik å spyle Radiatorer

Funksjonen til en radiator på et kjøretøy, er å redusere temperaturen på kjølevæsken, som holder motoren ved riktige driftstemperatur. Over tid vil de små havnene som ligger inne i radiator bli tett med sedimenter fra kjølesystemet og motoren. Når disse radiator portene blir tilstoppet, vil radiatoren må spyles. Spyling av radiatoren er en enkel prosedyre som lett kan fylles ut av DIY mekaniker. Du trenger:
Vernehansker
Fluid fange pan
Tenger
Vannslange
Frostvæske kjølevann
Vis flere instruksjoner
en

Park kjøretøyet på et trygt arbeidsområde og åpne panseret. Plasser varmeren bryteren til "On" posisjon. Slå av motoren og la motoren gå helt avkjøle før spyle radiatoren.
2

Fjern radiatorlokket gang at radiatoren er helt avkjølt. Bruk beskyttende hansker for å være trygge.
3

Skyv væske fangst pan under tappepluggen, som ligger på bunnen av radiatoren. De fleste biler har en tappeplugg på enten førerens side eller passasjerens side, på bunnen av radiatoren. Hvis det ikke er tappeplugg på kjøretøyet, må du fjerne den nederste radiator slangen.
4

Slå tappepluggen mot klokken med tang for å løsne bunnpluggen. Når frostvæske begynner å renne inn fangsten pan, ferdig å skru ut bunnpluggen. La all frostvæske for å renne ut av radiatoren. La bunnpluggen ut.
5

Stick vannslangen inn i radiator påfyllingshalsen, på toppen av radiatoren, og slå på vannslangen på. Skyll radiator med rent vann i minst fem minutter, eller til vannet som kommer ut av bunnen av radiatoren er ren som ser ut som vannet som kommer inn i toppen av radiatoren.
6 < p> gli tilbake under fronten av kjøretøyet og skru pluggen tilbake inn i bunnen av radiatoren. Trekk til pluggen med tang.
7

Hell frostvæske i radiator til radiator væskenivået stabiliserer seg på toppen av radiator påfyllingshalsen.
8

Crank motoren og vent til frostvæske nivå for å slippe innsiden av påfyllingshalsen. Når motoren varmes opp, vil termostaten åpner og frostvæske nivå vil begynne å falle. Legg mer frostvæske i radiatoren, inntil frostvæske nivået stabiliserer seg på toppen av fyllingen halsen mens motoren er i gang.
9

Screw radiatorlokket tilbake på toppen av radiator fylle halsen. Inspisere radiatoren tappepluggen for eventuelle lekkasjer mens motoren er i gang, og slå av motoren.
10

Lukk panseret på bilen og skyv væsken fange pan ut fra under bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69579.html

Previous:
Next:

kjølesystemer