Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva er tegn på at din Fan Clutch går dårlig?

Noen motor fans er kontrollert av et belte festet til bilens motor, som betyr raskere motoren går jo mer de roterer. Andre fans har en fjær som er temperatur sensitivt, slik at viften å spinne mer som luften blir varmere. Viften clutch bidrar til overføre energien fra enten fjæren eller motor-beltet til viften, slik at viften er slått i en viss hastighet. Motor Overoppheting

En fan clutch som går dårlig kan skape ett stort tegn på at noe er galt: overoppheting av motoren. Mens de fleste sjåførene gjenkjenne tegn på en overopphetet motor, er det mange ikke umiddelbart tenker på fan clutch som årsak. En dårlig fan clutch vil føre til at viften til å ikke fungere som den skal. En motor fan ikke gjør jobben sin godt kan øke temperaturen i motoren, som fører til potensiell skade på motoren.
Fan Wobble

En sviktende fan clutch kan faktisk føre til at motor vifte til å løsne og vingle. Noen ganger er dette vingle kan høres under kjøring, spesielt på motorvei hastigheter. Du kan skru på bilens motor mens kjøretøyet er i park eller nøytral, pop panseret, og se for deg selv at viften er wobbling som den spinner. I tillegg bør sjåførene se etter tegn på olje kommer ut fra koplingsnavet.
Slow Fan

En fan clutch som går dårlig kan føre til viften å ikke spinne så raskt som normalt. Hvis du parkere bilen og har en annen person rev motoren mens du ser under panseret, kan du merke motoren viftehastigheter opp bare litt. Under normale omstendigheter, hastigheter viften opp ganske mye som turtall.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69500.html

Previous:
Next:

kjølesystemer