Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik bruker du en Radiator Pressure Tester

The radiator og kjølesystem på et kjøretøy er ansvarlig for kjøling de interne komponentene i brennbart motor. Å operere, møter motoren flere små kontrollerte eksplosjoner i sylindrene per sekund. Kombinert med internt bevegelige deler, gjelder friksjon også varme. For å kjøle motoren, radiatoren og kjølesystem arbeide under trykk i en forseglet miljø. Koke-temperaturen til systemet er økt på grunn av den tette trykk. Dersom en lekkasje oppstår, internt eller eksternt, eller hvis trykket er tapt, avtar koketemperatur og motoren vil bli overopphetet. Du trenger
Radiator spenning tester med egnet halsen adaptere
Drensvannsoppsamler
Kjølevæske
Vis flere instruksjoner
en

Sørg for at motoren er kald før du prøver for å kontrollere trykket på radiatoren. Sakte fjern radiatorlokket ved å trykke ned og deretter slå den mot klokken til sperretappene på lokket utgivelse. Noen caps min tilby en flip-top trykkavlastningsventil på toppen av hetten. I så fall løfte press release ventil oppover for å slippe ut trykket inne.
2

Se på toppen av radiator cap å oppdage hva den eksakte psi trykk Rangeringen er for kjøretøyet.


3

Kontroller at radiator og kjølevæske reservoaret flaske er full av kjølevæske til det maksimale streken. Radiatorer bør fylles til like under toppen av hetten og reservoar flasker vil ha en full kald indikator linje. Noen biler bruker reservoaret som trykksatt kammer til å kjøre direkte til radiatoren.
4

Påfør den vedlagte radiator cap forlengelse av spenning tester til radiatoren. Ulike fabrikater og modeller av biler kan komme med forskjellige størrelser radiator nakker og caps. De fleste press testere kommer med et par adaptere til de mest vanlige som brukes, men i noen tilfeller med import, kan en spesiell adapter må benyttes. Adapterne skrues inn på den radiator hals og deretter toppen av adapteren passer standard radiatoren forlengelse av trykket testeren. Kontroller om en adapter anvendes, anvendes det skrudd på halsen av radiatoren ordentlig og strammet. Kontroller at radiator cap forlengelse av spenning tester er skrudd på sikkert og tett.
5

Pump sylinderen håndtaket på radiator spenning tester mens du ser på psi måleren. Ikke overskrid psi trykk notert på radiator cap. Interne sel eller svake slanger kan sprekke hvis for mye trykk er brukt. Så snart det ønskede trykk er oppnådd, forsiktig hvile trykket tester på rammen skinne eller radiator skinnen. Visuell kontroll over hele radiatoren og rundt bunnen av motoren areal under kjøretøyet for synlige tegn på drypp eller lekker. Denne testeren under press vil avsløre noen små lekkasjer og hjelpe deg med å identifisere den mislykkede komponenten. Varmeapparat kjerner, en del av kjølesystemet, er interne mellom brannmuren og gulvbord på passasjersiden av bilen. Du vil ikke være i stand til å se slangene eller kjernen lekkasje under en trykktest, men du vil være i stand til å lukte kjølevæske inne passasjeren førerhuset på kjøretøyet.
6

Vent noen få minutter å gå etter og sjekke psi måler på trykket tester. Hvis ingen lekkasjer er tydelige og testeren har opprettholdt den anvendte press, er systemet greit. Men dersom trykket er mindre enn et par hakk unna anvendt trykk innstillingen, kan det være et internt problem med toppakning eller varmeapparat kjerne.
7

Slipp press på trykket tester før hetten fjernes. Igjen, er trykket nå bygget opp inne siden du manuelt renset det i. Ta av lokket på tester før du slipper trykket vil resultere i kjølevæske sprøyting overalt. Noen testere har et press release stang eller ventil. Andre billigere modeller kan rett og slett ansette manuelt og forsiktig vippe lokket på radiator nakken for å slippe ut trykket sakte. Når psi måler leser null press, kan du trygt ta av lokket og /eller adapter, hvis det er aktuelt. Sett på radiatorlokket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69335.html

Previous:
Next:

kjølesystemer