Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Fan Clutch Symptomer

Brukte som en kopling enhet mellom vannpumpen akselen og viften er fan clutch utformet for å forbedre effektiviteten av kjølevifte, spare energi og redusere støy. En clutch tillater at viften kan danne anlegg eller koble etter behov. En svikt kan føre til at clutchen til enten mislykkes i å drive eller å låse opp. Overoppheting av motoren

De fleste sjåfører vil gjenkjenne tegn på en overopphetet motor, men mange ikke innser at viften clutch kan være årsaken. En av de viktigste symptomene på en dårlig fan clutch er en overopphetet motor. Viften er effektivt vil avta etter hvert som de fan clutch aldre, og det vil til slutt ikke være i stand til å kjøle motoren. Motoren overopphetes.
Bad Lagrene

Til tider kan du høre lydene forårsaket av en vibrerende eller wobbling fan mens du kjører. Sjekk viften mens kjøretøyet er i park eller nøytral med motoren slått av. Hvis du føler en side-til-side slark, eller du kan lage viften slingring, må clutchen byttes ut. Viften lagrene er utslitt. Dette vil også føre til for tidlig svikt i vannpumpe lagrene.
Bad Clutch

clutch kan være utslitt. Med motoren av, gir viften en spinn med hånden. Det bør være motstand. Hvis viften slås mer enn 1 til 1-1/2 omdreininger etter at du gir den en spinn, er clutchen utslitt, og må byttes ut. Hvis koblingen ikke er engasjerende, vil ikke viften kjøle motoren.
Lock-up
p Hvis temperaturen gjenkjenning apparat som styrer clutch i en termisk fan mislykkes, vil clutchen ikke løsner. Du kan høre en brølende lyd på høyt turtall. Med motoren slått av, forsøke å spinne viften. Hvis den ikke vil snu, er det clutch låst, og må skiftes ut. Dette vil ikke føre til overoppheting, men vil redusere motoreffekten og kjørelengde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69824.html

Previous:
Next:

kjølesystemer