Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan finne en kjølevæske Sensor på en '94 S10

I 1982 Chevrolet vokste lei av å miste salget til slike som Nissan pickup og Toyota lastebil, og bestemte seg for å avslutte sin ni år lange forhold med Isuzu, den maker av Chevy LUV - automaker opprinnelige kompakt lastebil - og slippe sin Chevy-bygget S10. Med sin tunge reklame, traff S10 bakken kjører og fortsatte uskadd frem sin erstatning, Colorado, gikk besetningen i 2004. Finne kjølevæske temperatur sensor i 1994 årsmodell S10 er en grei oppgave de fleste eiere kan utføre. Testing og utskifting av ECT sensoren er litt vanskeligere. Du trenger
Flat-skrutrekker
Ratchet
Deep godt socket
Pan
Digitalt termometer
multimeter
Stove
multimeter alligator klipp vedlegg
nebbtang
Vis flere instruksjoner
Finne Kjølevæske temperatursensor
en

Trace øvre radiatorslange mot motoren til du kommer til metallhus kobler til slangen til motoren;.. dette er termostathuset
2

se rett under termostathuset å finne vanninntaket bolig - metallet komponent som termostathuset boltene

3

Finn maskinrom kjølevæske temperatur sensor skrudd inn i passasjersiden av vanninntaket boliger.
Teste kjlevæsketemperatur sensor
4

La motoren avkjøles til den er kald å ta på. Sakte skrur radiatorlokket å avlaste trykket i kjølesystemet. Dette tapet av trykkfall kjølevæskenivået under ECT sensor.
5

Lirk oppover på låsetappen på ECT sensor ledningsnett ved hjelp av en flat skrutrekker, og koble ledningsnettet. Fjern ECT sensoren med en skralle og dype brønnen socket.
6

Fyll en gryte med vann fra springen og ta temperaturen på dette vannet ved hjelp av et digitalt termometer. Still et multimeter for å lese ohm og berøre multimeter sondene til de to pinnene inne i ECT sensorens kontakt. Les ohm motstand og sammenligne den med nummeret som vises til spesifikasjonene nedenfor, ved hjelp av vanntemperaturen som din guide. Hvis ECT sensoren ikke er innenfor disse spesifikasjonene, må den skiftes. . Hvis det er innenfor spesifikasjonen, fortsette til neste trinn

Ved -40 grader Fahrenheit, bør multimeter lese omtrent 100 700 ohm, om lag 25 000 ohm ved 0 grader Fahrenheit, omtrent 12 300 ohm ved 23 grader Fahrenheit, omtrent 3520 ohm ved 68 grader Fahrenheit, ca 1800 ohm ved 100 grader Fahrenheit, omtrent 467 ohm ved 158 grader Fahrenheit,., og omtrent 177 ohm ved 212 grader Fahrenheit
7

Plasser kjele med vann på komfyren og skru ovnen på å varme opp vannet til den neste testing temperatur fra uoppvarmet vann i det foregående trinn, som beskrevet. Periodisk bruke termometer for å sjekke vannets temperatur til den når ønsket temperatur, så ta kjelen av ovnen.
8

Koble alligator klipp kontakter til multimeter sonder. Klipp krokodilleklemmer til de to pinnene inne i ECT sensorens kontakt. Dypp ECT sensoren inn i oppvarmet vann ved hjelp av nål-nese tang, og sammenligne ohm vises på multimeter til de spesifikasjonene som er oppført. Hvis sensoren passerer denne testen, gå videre til neste trinn. Hvis ECT sensoren ikke består denne testen, må den skiftes.
9

Varm opp vann i pannen til neste testing temperatur.
10

Gjenta trinn 5 og 6 til du fullføre 212-grader Fahrenheit testing mark. Hvis sensoren passert alle testene, er feilen ikke i ECT sensoren. Den sannsynlige feilen er i ECT sensorens ledninger eller bilen kontroll modul.
Skifte kjølevæske temperatursensor
11

Koble ECT sensor ledningsnett.

12

Hånd-tråden en ny ECT sensoren inn i vanninntaket bolig og stram den til den sitter med en skralle og dype brønnen socket. Ikke over-stramme ECT sensor, som det bryter opp relativt lavt dreiemoment. Koble ledningsnettet inn i kontakten på ECT sensor.
13

Start motoren og la den gå på tomgang til den når driftstemperatur, omtrent halvveis opp temperaturmåleren. Se bevegelsen av temperaturmåleren som trucken varmes opp for å sikre at sensoren sender et signal til VCM. Hvis måleren beveger seg jevnt, har du reparert din sensor problemer. Hvis måleren ikke beveger seg i det hele tatt eller beveger seg uberegnelig, det er flere problemer i kretsen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70184.html

Previous:
Next:

kjølesystemer