Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Kjølevæske System Process

En overopphetet motor kan ødelegge både dag og motoren din. De fleste motorer er vannkjølt, hvilket betyr et fluid sirkuleres gjennom motorblokken, varmes opp, og pumpet ut for å spre varmen i atmosfæren. Noen eldre biler er luftkjølt, utnytte aluminium vinger med en vifte blåser frisk luft fortiden for å pumpe varme bort. Væskekjølte motorer må pumpe en væske som ikke vil fryse, men også vil ikke koke ved driftstemperaturer. Du trenger
Frostvæske
kjølevæske reservoaret
Kjølevæske cap
Gummi slange
Vannpumpe
Termostat
Radiator
Vis flere instruksjoner

1.

Koble slangen til inn-og utgang flenser på motorblokken. Nesten hver motorblokken er bygget med disse terminalene for kjøling.
2

Monter kjølevæske reservoaret under panseret. Plasser den på toppen, slik at du enkelt kan få tilgang til cap å fylle reservoaret og snu den slik at du kan koble slangen.
3

Koble termostaten til motorblokk på kjølevæske exit. Dette vil sende en temperatur lesing til dashbordet måle.
4

Koble vannpumpe til reservoaret. Dette vil sende kjølevæsken fra reservoaret inn i motorblokken.
5

Koble radiator til utgangen enden av motorblokken. Den oppvarmede væsken vil bli pumpet inn i radiatoren, som da vil spre varmen gjennom ledende metall fins.
6

Koble overflow tank til trykket cap av reservoaret. Trykklokket inneholder en ventil som åpnes når trykket når et visst trykk, vanligvis mellom 13 og 15 psi, og overskytende væske vil bli rutet til overløp tanken. Trykket vil øke etter hvert som temperaturen på væsken stiger, og når temperaturen går tilbake til normalt vil det bli trukket tilbake gjennom den fjærbelastede ventilen i reservoaret.
7

Fyll reservoaret til streken med frostvæske. Noen formler kaller for frostvæske som skal fortynnes med vann, og de fleste auto butikker selger ferdigblandet frostvæske. Stram trykket cap når reservoaret er full.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69792.html

Previous:
Next:

kjølesystemer