Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en '01 Ford Ranger Radiator

The 2001 Ford Ranger var tilgjengelig i tre trims - XL, XLT og EDGE - og tilbys et utvalg av fire forskjellige motorer: en 3,0-liters 6-sylindret, en 2,5- liters 4-sylinder, en 4,0-liters 6-sylindret, og en 2,3-liters 4-sylinder. Radiator fjerning og installasjon er nøyaktig den samme for alle modeller og motor konfigurasjoner. Bunnen av radiatoren sitter i den nedre brakett radiatoren og toppen er boltet til kjernen støtte. Endre radiator krever fjerning motoren fan og fan liksvøpet. Du trenger
Vernebriller
Stor dreneringspannen
Skrutrekkersett
Socket og skralle sett
Ny radiator
3 liter grønn frostvæske
Momentnøkkel

Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Ta på vernebriller. Plasser store renne pannen under radiatoren. Ta av radiator bunnpluggen ved å vri den mot klokken for hånd. La all kjølevæsken renne ut i avløpet pannen og erstatte radiator bunnpluggen. La renne pannen under radiatoren å fange opp søl under fjerningen.
2

Hev bilen panseret og støtte den med hette prop stang. Løsne kjølevæske overløp slangeklemme med en flat skrutrekker. Fjern kjølevæske overflow slangen fra radiatoren.
3

Løsne den øvre radiator slangen klemme med en flat skrutrekker. Vri slangen litt for å bryte noen korrosjon mellom slangen og inntaket, og trekk den gummi slangen rett av radiator innløpet.
4

Fjern viften shrouding bolter med 10 mm pipe og skralle. Vipp fan liksvøpet fremover og løft den vekk fra radiator og vifte forsamlinger. Fjern viften bolt - som ligger i midten av viften - med 15 mm pipe og skralle. Fjern vifte og clutch fra kjøretøyet.
5

Liggende under bilen, løsne nedre radiatorslange klemme med en flat skrutrekker. Vri gummislange rundt kjølevæske uttaket til å bryte løs eventuelle korrosjon, og trekk gummislange av kjølevæsken uttaket.
6

Fjern de to boltene som monteres på toppen av radiator til kjernen støtte, ved hjelp av 15 mm pipe og skralle, og fjerne de to festebøyler fra toppen av radiatoren. Vipp radiator mot baksiden av bilen, og løft radiatoren rett opp for å fjerne den fra bilen. Fjern de tre pinnene fra toppen av radiatoren kanalen ved å lirke på midten knappenålen med en flat skrutrekker. Skru av plast cap.
Installasjon
7

Monter den øvre radiator kanal til den nye radiatoren ved å sette push pins på plass og presser på senterbolten før det er skylle med plast klipp. Skru på plast cap. Sett radiator inn i den nedre radiator braketten og trekk det mot kjernen støtte. Sett de øvre braketter på toppen av radiatoren og installere radiator øvre festeboltene med 15 mm pipe og skralle.
8

Lie under bilen og skyv nedre radiator slangen på kjølevæske uttaket , stram nedre radiatorslange klemme med en flat skrutrekker.
9

Sett motoren fan og fan clutch på hjulet og hånd-stramme monteringsbolten. Stram fan montering bolt til 40 fot-pounds av dreiemoment med 15 mm pipe og momentnøkkel. Sett fan liksvøpet over radiatoren, sørg for at de nederste tappene sitter i viften liksvøpet hullene i bunnen av radiatoren, og stram de to festebolter med 10 mm pipe og skralle
10

. Skyv den øvre radiator slangen på kjølevæsken innløp og stram slangeklemmen med flat skrutrekker. Skyv kjølevæske overflow slangen på overløp og stram klemmen med flat skrutrekker.
11

Kontroller radiatoren tappepluggen er stramt. Fjern radiator hetten og fylle radiatoren til toppen av fyllingen hals med nytt kjølemiddel. Start motoren og la den oppnå driftstemperatur, og legger kjølevæske med jevne mellomrom som luft er jobbet gjennom systemet og kjølevæske nivået synker.
12

La motoren kjøre i 15 minutter med radiatorlokket off for å tillate eventuelle luftlommer for å gå ut av systemet. Slå av motoren og toppen av radiatoren med kjølevæske. Sett på radiatorlokket og skru av lokket på kjelen under lastebilen. Kast den gamle kjølevæske riktig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70169.html

Previous:
Next:

kjølesystemer