Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

1999 Dodge 1500 5.2L Water Pump Installasjon

Vannet pumpen er koblet til motoren, og det pumper motoren kjølevæske gjennom motor, radiator og varmeapparat kjerne for å holde motoren på riktig driftstemperatur. For 1999 Dodge Ram med 5,2-liters motor, er vannpumpen ligger rett ovenfor veivakselen skivene. Du får tilgang til vann pumpe, vil det være nødvendig å fjerne motoren kjøleviften, fan liksvøpet og vannpumpe trinse. For å fjerne viften, kjøpe eller leie en fan clutch flytting verktøyet. Du trenger
Vernebriller
Stor dreneringspannen
Skrutrekkersett
Fan clutch flytting verktøyet kit
1/2-inch breaker-bar
Tenger
Socket sett og skralle
lirke bar
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Løft bilen panseret og støtte den med hette prop stang. Se etter et klistremerke langs kjernen støtte eller hette for tilbehøret belteføring, hvis det ikke er klistremerke, bruk en penn og papir for å trekke ut skivene system og belteføring. Fjern radiatorlokket.
2

Ta på vernebriller. Plasser store renne pannen under radiatoren og skru av lokket på bolt plassert nederst i venstre hjørne av radiatoren. La all kjølevæske å drenere og skifte ut bunnpluggen. Dersom kjølevæsken er ren, dekker den og lagre den til gjenbruk etter at vannpumpen har blitt installert.
3

Fjern begge skrutvingene for øvre radiatorslange med skrutrekkeren. Fjern den øvre radiator slangen. Fjern boltene som fester viften liksvøpet til radiatoren og kjernen støtte med en 12 mm pipe og skralle. Fjern viften likkledet.
4

Place riktig størrelse fan clutch verktøyet over de fire vannpumpe trinse bolter og holder hjulet på plass mens skru fan clutch, med riktig størrelse clutch verktøyet. Når viften er løs, skru den for hånd, og sett den til side.
5

Plasser 1/2-inch breaker bar i det firkantede hullet på beltestrammeren og drei det med urviseren å frigjøre spenninger på Serpentine beltet. Fjern Serpentine beltet.
6

Place et brekkjern mellom de to nederste vannpumpe trinse bolter for å holde skivene stasjonære, og løsne de to øverste trinse bolter med 10 mm pipe og skralle. Roter vannpumpe skivene og legg brekkjern mellom de to løsnet vannpumpe trinse bolter, og løsne de resterende trinse bolter med 10 mm pipe og skralle. Fjern vannpumpe trinse bolter og løft bort hjulet fra vannpumpen.
7

Fjern varmeren hageslangen montering bolt med 10 mm pipe og skralle, og trekk varmeren hageslangen stredet ut av sin monteringshullet på den side av vannpumpen. Klem bypass slangeklemme med tang og skyv den opp vannet bypass slangen om tre inches, slik at klemmen ikke vil holde bypass slangen til bypass uttaket, så løsne klemmen.
8

Fjern de syv vannpumpe-montering bolter med 10 mm pipe og skralle. Legg merke til den nøyaktige plassering av hver bolt, som de har forskjellige lengder. Trekk vannpumpe forsiktig bort fra motoren, trekk pumpen ned svak til å koble den fra bypass slangen.
Installasjon
9

Kontroller at vannpumpen parring overflater er rene ved både vannpumpen og på siden av motoren. Hold vannpumpen pakning på vannpumpen og sette vannpumpen på plass på motoren, slik at vannet bypass glir ut i vannet bypass slangen. Træ de syv vannpumpe bolter inn i de samme hullene du fjernet dem fra, deretter trekkes hver bolt til 30 fot-pounds med 10 mm kontakten og momentnøkkel.
10

Klem vannet bypass slangeklemme med tang og skyv klemmen ned til bunnen av bypass uttaket, så løsne klemmen. Inspiser O-ring på varmeapparatet hageslangen for rifter eller hull - bytt om nødvendig - og skyv varmeren hageslangen inn i vannpumpen. Stram varmeren hageslangen monteringsbolten til 20 fot-pounds av dreiemoment med 10 mm pipe og momentnøkkel.
11

Plasser vannpumpe trinse på vannpumpen, og stram deretter vannpumpe trinse bolter til 20 fot-pounds.
12

Route Serpentine belte rundt de ekstra trinser som vist på figuren på panseret eller kjerne støtte. Fest 1/2-inch breaker bar til beltestrammeren og rotere med klokken, skyv beltet under beltestrammeren og sakte slipper presset på beltestrammeren. Fjern breaker bar.
13

Fest fan og fan clutch til motoren. Bruke fan clutch fjerning verktøy for å holde vannet pumpen skivene stille mens stramme fan clutch, og dette er det motsatte av fjerning prosedyre
14

Sett fan liksvøpet på plass og stram til alle festeboltene. med 10 mm pipe og skralle. Skyv den øvre radiator slangen på radiator og vannpumpe, stram klemmene med flat skrutrekker.
15

Hell kjølevann inn i radiator til radiatoren er full. Start motoren. Som kjølevæske rutes gjennom motoren, vil nivået i radiatoren gå ned, legge kjølevæske som er nødvendig til motoren når driftstemperatur. Når bilen har nådd driftstemperatur, sjekk for eventuelle lekkasjer og toppen av radiator og kjølevæske reservoaret. Sett på radiatorlokket og lukk bilen panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70168.html

Previous:
Next:

kjølesystemer