Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en vannpumpe på en 1999 Chevrolet 1500

The vannpumpe på Chevy 1500 lastebil er den eksterne motordeler som holder motoren kjølevæske strømmer gjennom kjølesystemet, og dermed kontrollere motortemperatur. Hvis vannpumpen svikter, vil kjølevæsken ikke flyter som den skal og motoren kan bli overopphetet og forårsake alvorlig skade på motoren. Endre vannpumpe på 1500 er en jobb du kan utføre i front yard i ca to timer. Du trenger
Drensvannsoppsamler
Drensvannsoppsamler paraply
Socket satt
Ratchet
1/2-inch skralle adapter
Wrench satt
Rett skrutrekker
pakning skrape
Ny vannpumpe og pakninger
RTV blå tetningsmasse
en gal. kjølevæske
Vis flere instruksjoner
en

Locate kjølesystemet avløp og plasser avtappingspannen med paraply /extender under avløpet. Vri tømmeventilen mot klokken for hånd for å åpne og tillate at kjølesystemet til avløp. Fjern viften liksvøpet ved å skru boltene mot klokken med skralle eller fastnøkkel. Sett dekslet til side.
2

Løsne klemmen på nedre radiatorslange på vannpumpen ved å vri den mot klokken med rett skrutrekker. Skyv renne pannen under fronten av motoren slik at den fortsetter å fange kjølevæske fra radiatoren og vil fange kjølevæske fra nedre slange og vannpumpe.
3

Ta tak i nedre radiatorslange der den kobles på vannpumpen og vri den frem og tilbake mens du trekker bort fra vannpumpen.
4

Fest 1/2-inch skralle adapter til skralle og sette inn firkant i firkantet åpning på beltestrammeren. Roter strammeren mot klokken for å slippe spenningen på beltet. Fjern beltet fra skivene og legg det til side.
5

Grip en fan blad i den ene hånden og hold den fast. Roter de fire boltene som holder viften til clutch og vannpumpe ved å skru dem mot klokken med en 1/2-inch skiftenøkkel eller rørtang. Sett fan knivinnretningen, clutch og bolter til side.
6

Fjern klemmen som fester kort bypass slangen på vannpumpen brystvorten ved å vri den mot klokken med skrutrekkeren.
7 < p> Fjern de fire skruene som fester vannpumpe til blokken ved å skru dem mot klokken med skralle og socket. Disse er vanligvis enten 1/2 cm eller 9/16 tommer.
8

tak vannpumpen snute i den ene hånden, og dra opp og vekk fra blokken. Ta tak i bypass slangen for hånd og vri vannpumpe til slangen løsner. Fjern vannpumpe skivene.
9

Rengjør pakningen rester fra de monteringsområder på blokken.
10

Påfør en tynn streng med RTV på vannpumpen paring flater og gjelder pakningene. Påfør en tynn streng med fugemasse til blokken siden av pakningene.
11

Hold vannpumpen på plass og feste bypass slangen til brystvorten. Hold pumpen mot blokken og starte alle fire boltene ved å sette dem i hullene og dreie dem med urviseren for hånd. Stram disse boltene til 30 fot-pounds.
12

Fest nedre radiatorslange og stram klemmen til ca 15 fot-pounds ved å dreie den med klokken med skrutrekkeren. Stram klemmen på bypass slangen på samme måte. Lukk kjølesystemet tappekranen.
13

Skyv vannpumpe trinse over vannpumpe snute, slik at skruehullene oppstillingen. Fest fan clutch og eltekniven ved å sette inn skruene og skru dem med klokken for hånd. Hold viften i den ene hånden mens du strammer boltene til 25-35 fot-pounds.
14

Route Serpentine belte rundt alle trinser unntatt dynamoen skivene.
15 < p> Fest 1/2-inch stasjonen adapter til skralle og sette inn firkant inn i åpningen på strammeren. Roter strammeren mot klokken for å frigjøre spenninger, deretter skli beltet over dynamoen skivene.
16

Fest fan liksvøpet ved å sette den på plass og sette inn de fire skruene og skru dem med klokken for hånd. Stram disse boltene til ca 20 fot-pounds bruker skralle eller fastnøkkel.
17

Refill kjølesystemet med den nye kjølevæske. Start motoren og la den varmes opp. Toppen av kjølevæske nivået som trengs. Sjekk for lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69957.html

Previous:
Next:

kjølesystemer