Hvordan Test Gel batterier

En gel-cellers batteri er annerledes enn de fleste tradisjonelle batterier i at det er forseglet og ikke utnytter flytende elektrolytter. Snarere er silika tilsatt til elektrolytten, slik at den fortykkes til en gel som er opphengt inne i batteriet. På grunn av dette, Gelebatterier er søl og mer motstandsdyktig mot korrosjon. Gel batterier, derimot, er generelt dyrere enn tradisjonelle batterier og er ikke i stand til å bli etterfylt. Dette betyr også gel-batterier kan ikke testes med et hydrometer. Den enkleste og raskeste måten å teste gel batteri er med en digital voltmeter. Du trenger
Voltage-limited/float batteriladeren (hvis nødvendig)
Digital voltmeter
Box skiftenøkkel satt
Vis flere instruksjoner
en

Tilgang gel-cellers batteri ved å fjerne terminalen dekker. Deretter kobler batteriet fra kjøretøyet. Ta av gel batteriets minuspol først, etterfulgt av sin positive terminalen. For de fleste biler, vil du trenge diverse boks skiftenøkler for å fullstendig koble fra batteriet.
2

Fest voltmeter er testeren fører /klemmer til gel batteri. Den negative tester ledningen må kobles til batteriets negative innlegg, og den positive tester fører til positive innlegg.
3

Slå på voltmeter og se på lesing vist. Hvis gel batteri viser en kostnad innenfor 12,85 til 12,95 rekkevidde, er det 100 prosent ladet. En spenning på 12,65 betyr at det bare er 75 prosent ladet, mens en 12.35 lesing korrelerer til en 50 prosent lading.
4

Lad opp gel batteri hvis du mottar en lav spenning lesing. Pass på at du bruker en spenning-limited batterilader, også kjent som en dupp lader, for denne oppgaven. En tradisjonell laderen skal ikke brukes på gel batterier, da den kan overlading og ødelegge batteriet. En spenning-limited vil lade ved en innstilt hastighet og slå av når en full lading er oppnådd.
5

Tillate gel batteri å sitte i 24 timer etter lading. Dette vil tillate overflaten ansvaret for å spre og gi en mer nøyaktig lesing. Retest gel batteriet med et voltmeter etter 24 timer har gått. Hvis gel-cellers batteri viser en lav kostnad igjen, sjansene er det vil trenge erstattet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66625.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer