Symptomer på en forgasser luftlekkasje

forgasser luftlekkasjer, vanligvis kjent som vakuum lekkasjer, kan være en av de mest uforståelig reparere problemer å løse. Luftinntak lekkasjer rundt forgasser, spesielt på spjeldhus (base), kan gå ubemerket fordi et annet system vanligvis får skylden for en motor miss, sporadisk rpm atferd, steiling og noen ganger overoppheting. Den normale reparasjon person tenker kanskje at tenningssystemet (høy-energi tenning eller plugger) har forårsaket symptomene. Gjemmer seg like utenfor rekkevidde, kan det illusorisk vakuum lekkasje kan oppdages hvis du vet hva du skal se etter. Tomgangsturtall
Luftlekkasjer kan stamme på spjeldhus.

En økt og jevn tomgang kan være en av de beste advarsel symptomer for å påvise en forgasser luftlekkasje. Dersom forsøk på å slå ned på tomgang justeringsskruen har mislyktes (gammel-make forgasseren), betyr det at blandingen av luft til drivstoff forholdet har endret seg i favør av for mye luft som passerer inn i inntaket manifold. Dette lener seg ut drivstoffblandingen som øker hastigheten på motoren. Endringen kan være så merkbar som det dobbelte av normal motor tomgang.
P Med bensininnsprøytning kjøretøy, hvis luften bypass justeringsskruen nekter å endre tomgang, betyr det luft har kommet inn i spjeldhus, også lener blandingen og heve rpm.
Rough Idle og Stalling

En grov tomgang, eller "loping", som kan høres nesten ut som en høy ytelse cam kan være en avslørende tegn på at forgasseren eller spjeldhus har tillatt en konstant strøm av luft inn i inntaket manifold. Ekstra luft lener blandingen ut og drivstoff kan ikke brenne ordentlig når du går inn i forbrenningskammeret. Dette fører til en konstant (lean) feiltenning. Utelukker en EGR ventil som kan bli sittende fast eller løs eller defekt PCV ventilen, vil begrense problemet ned til en luftlekkasje i forgasseren. En alvorlig lekkasje med store mengder luft som strømmer inn i systemet kan føre til ikke-inaktiv tilstand, og tvinger til bruk av gasspedalen for å holde kjøretøyet kjører.

Ekstremt magre blandinger forårsaket av luft lekkasjer til overdreven HC (hydrokarbon ), og slike biler nesten alltid mislykkes en utslippskontroll test.
nøling eller Engine Miss Ved akselerasjon
p Hvis motoren "pops" eller nøler på akselerasjon fra en stående stopp, kan det være forårsaket av en luftlekkasje. For mye lekker luft kan innføres i Brennstoffyllestussen ved plutselig å anvende gasspedal, midlertidig sulter motoren for nok rågass å antennes. Andre tenningskomponentene bør utelukkes først, som slitte plugger, skitne drivstoff sprøytebrukere, en sprukket spiral, etc, Forutsatt.
Ikke-justerbar Idle Blanding

inaktiv blanding justeringsskruen ser bra ut (ren nål slutten) og seter i forgasseren, hvis det nekter å påvirke tomgang i det hele tatt når den er slått på, betyr det at luftlekkasje har forbigått det, slik at det ikke fungerer.

Lyder
p Med flertallet av luftlekkasjer rundt forgasseren og spjeldhus vil det være en synlig hvesende støy. Det betyr at luften har blitt tvunget til å legge inn et stramt eller begrenset passasje (brudd) og en susing eller plystre lyd resultater. Noen ganger hvesende støy kan være svært høyt, ringer åpenbare oppmerksomhet til seg selv.
Vacuum Gauge Måling

Bare trekke opp en vakuummåler til forgasseren basen kan identifisere en " altfor lean "tilstand. Enhver vakuum måling som leser under produsentens spesifikasjoner poeng til en luftlekkasje i en annen del av forgasseren eller throttle body.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65306.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer