Hvordan vite når en Hjullager er dårlig

Å vite et hjullager er dårlig i bilen kan ikke være så vanskelig å diagnostisere som bestemme hvilke hjullager er dårlig. Som oftest vil lagrene avgir en avslørende skrapelyd i bevegelse når du er i bevegelse. Selv om dette ikke alltid er tilfelle, kan prøve å fastslå hjullager som gjør støyen være vanskelig siden støy og vibrasjon reiser over hele aksel. Det finnes andre måter å fortelle. Du trenger
Car lift
Ekstra stor brekkjern
Vernebriller
Vis flere instruksjoner
en

Prøvekjør bilen for å se om en støy er til stede når bilen er i bevegelse. Visse lagrene mislykkes på ulike intervaller og andelen av svikt deres kan diktere hva slags støy de vil gjøre og når. Mange lagrene vil nynne eller brøle høyt mens du kjører rett og intensivere ved akselerasjon av hjulet, og deretter spre når du skrur. Andre kan gjøre en skrapelyd når du tar en sving og bruke en aksial press på hjulet. Hvis en støy er utbredt på prøvekjøring, bør det være relativt klart hvilken aksel det kommer fra som nå kutter diagnosen tid ned og kan nå fokusere på at en aksel.
2

Place bilen på en heis med bilen i nøytral og tenningen av. Bringe bilen opp til midjen på heisen og spinne de to dekkene på den mistenkte aksel. I noen tilfeller hvis betydning er på det punktet av sviktende dårlig, vil du kunne høre støy eller føler sliping mens spinne dekket.
3

Sjekk om det er aksial bevegelse i dekket. Dette er å plassere en hånd på 12 o 'klokke og den andre hånden på 6:00 på dekk og flytte den opp og ned. Mens noen biler med justerbare lagrene kan gi rom for en liten aksial bevegelse, biler som har en hub lagermontering tillate null bevegelse. Dette kan også være et avslørende tegn på at et lager har gått dårlig.
4

Følg de tre første trinnene første og hvis du fortsatt ikke kan fastslå hvilken betydning er dårlig, plasserer en hjelper i førersetet av kjøretøyet. Denne testen vil kun fungere på drivakselen siden av et kjøretøy og ikke den andre. Med andre ord, hvis det er en forhjulsdrevet bil, det vil bare fungere på forakselen og ikke bakover.
5

Har hjelperen sted bilen i stasjonen mens bilen er hevet på heisen. Med et par vernebriller på, forsiktig plasserer hånden på spiralfjærer av kjøretøyet og fortelle hjelperen til å akselerere til 30 til 40 miles per time. Sammenligne begge forhjulene og hvis det er en avslørende forskjell mellom noen vibrasjoner eller skrapelyder mellom de to. Som en absolutt siste utvei, kan du plassere en ekstra stor lirke bar på toppen av dekket av drivaksel og kile den mellom dekket og bunnen av spankulere tårn eller ramme for å forsøke å holde dekket i ro mens hjelperen akselererer til 30 til 40 miles pr time for å tillate den andre dekk skal slå, så skifte side og sammenligne intensiteten av eventuelle utbredte lyder. Denne testen vil kreve en erfaren tekniker til å vite hva han gjør for å bruke nok press på brekkjern for å holde dekket i ro. Dette kan være svært risikabelt hvis drivakselen tvinger brekkjern fri fra dekket ut av hendene. Du kan forårsake skade på bil eller skade på deg selv eller begge deler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63945.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer