Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvorfor er dekk laget av gummi?

Reisen som brakte menneskeheten fra de tre handlevogn hjul brukt siden romertiden til luftfylte dekk er faktisk en episk en, som spenner over århundrer med krigføring, politisk strid og internasjonale intriger. Du kan si at dekkene er laget av gummi fordi det fungerer, men selv det er en overforenkling, moderne dekk kan inneholde mange ulike forbindelser som lett kan oppveie mengden av selve gummi i dekket. Men det går alt tilbake til en lite kjent portugisisk koloni i Sør-Amerika. Brazilian Secession

Portugal etablert sitt brasilianske utpost i år 1500, men kolonien varte knapt et århundre før en av Portugals gamle nemeses setter øynene på den. Som av de tidlige 1600-tallet, hadde vikingene i Nederland handlet i sine gamle religioner og nasjonal identitet til å bli den kristne nederlandsk, men hadde aldri helt kvitte seg med sine ekspansjonistiske tendenser. Etter 200 år med konstant slåss med og undergrave av den nederlandske, Portugal endelig trakk seg ut av Brasil i 1831, etterlot seg en 5-åring ved navn Pedro i ansvaret for stedet.
Opprør og Barons

Vel klar over at Portugal hadde forlatt en pjokk på tronen, steg Brasils slaver opp i Mann Revolt av 1835 å styrte ham. Mangler noen betydelig infrastruktur, slavene etterpå slått til de rikeste menneskene rundt for å lede dem. Disse europeiske gummi plantasje-eiere hjalp til å sette landet tilbake sammen, men bare etter å ha tatt slavene tilbake til brutalt misbruke dem som indentured tjenere. Søker kundene å losse sin nyvunne tilgang på billig produkt, begynte disse "gummi baroner" eksporterer enorme mengder gummi til Europa.
The First Dekk

Dette billig, elastisk stoff var perfekt timet for å hjelpe drivstoff Europas industrialisering. Av 1871, hadde tysk oppfinner og gründer Karl Benz oppdaget at innpakning tykke snorer av gummi rundt hans Motorwagen sin stålfelger kunne hjelpe det bli bedre trekkraft på Tysklands brosteinsgater. Inspirert av arbeidet til André Michelin i 1895, startet Benz og hans etterfølgere bestiller større og tykkere ledninger med et hulrom i midten, noe som gir en mye jevnere og mer kontrollerbar ride. Kort tid etterpå, begynte produsentene produserer ledningen i to deler: en indre del som holdt trykkluft og en mer slitesterk ytre skall med slitebane å gripe veien. Den pneumatiske dekk ble født.
Making Bedre Gummi
p Som hastigheter økt på veiene verden over, begynte produsentene å øke gummi struktur for økt ytelse. Mens vulkanisert gummi (gummi med svovel lagt for å øke styrke og holdbarhet) alltid hadde gjort en rimelig god jobb med å holde seg på veien, vil det ofte vokser varm og begynner å bli dårligere når det utsettes for vedvarende høye hastigheter. Dekk beslutningstakere begynte å legge fyllstoff som valnøtt skall, sot (en charcoallike stoff laget av petroleum) og senere Silica for å gjøre dekkene bli sterkere og "grovere" for å bedre grep på veien og slitasje.

Modern Dekk

Gummi to grunnleggende kvaliteter av mekanisk heft (deformeres til å gripe små ujevnheter i veien) og molekylære vedheft (stikker til veidekke som lim) har blitt ytterligere forbedret med en rekke forbindelser og strukturelle endringer. Alle nye dekk bruker en indre overflate av kjemisk modifisert holobutyl gummi, som har små porer for å holde luften i dekket. De fleste moderne dekk hovedsakelig består av kjønrøk, silisiumoksyd og organosilanes (i utgangspunktet silikon, som bidrar til binding av karbon og silika sammen). Den naturgummi som en gang gjorde opp hele kroppen av de originale dekkene brukes nå som mer av et medium for å holde de viktigste ingrediensene sammen. Den gjennomsnittlige bildekk er nå bare om lag 14 prosent naturgummi vekt; god ting de brutale gamle gummi baroner gikk inn i olje

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98141.html

Previous:
Next:

dekk