Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Du kan endre størrelsen på et bildekk?

Generelt vil de fleste mennesker som søker å endre dekkdimensjon vil erstatte sine dekk med høyere og /eller bredere gummi for økt ytelse og et nytt utseende. Taller dekk øke bakkeklaringen, som er en make eller break ting for off-road lastebiler og kan ha noen overraskende gunstig innvirkning på veien pågående syklistene også. De fleste ytelse programmer vil bruke bredere dekk for å sette mer gummi på veien, men tynnere dekk har sin plass, også. Electronic probems

Før du vurderer et dekk bytte, ta kontakt med produsenten for å se hva chassis kan tolerere. Taller dekk kan skape kaos på bilens anti-bremser, traction-kontroll og stabilitet kontroll. Dette gjelder spesielt når du bruker større dekk på en aksel enn den andre, som er vanlig for eldre muskelbiler. Har større diameter dekk høyere omkrets enn små enheter, slik at de beveger seg videre per omdreining. Maskinen leser dette som wheel-slip, og vil endre bremsing, til trekkraft og stabilitet innstillinger motvirke det.
Økende Bredde

Tire grep stiger eller faller nesten lineært med dekkbredde. Hvis ett dekk er dobbelt så bred som en annen, bør den ha dobbelt så mye mekanisk og molekylær grep på veibanen. I realiteten er økningen ikke helt lineær, spesielt i det våte, brede dekk har en tendens til å felle vann under, nødvendiggjør bredere vannkanaler. Disse brede vannkanaler gjøre for mindre gummi på veien, noe som dempet noe av fettet dekkets gevinst. Brede dekk, men spre bilens last ut over et større område, slik at du kan bruke et dekk med et mykere og "seigere" gummiblanding uten betydelige reduksjoner holdbarhet.
Diameter

Du kan bruke så høye et dekk som du kan fysisk passe i wheelwell, forutsatt at du holde et par ting i tankene. Først, husk at de fleste biler har minst 2 til 3 inches av fjæringsvei, så sørg for at dekkene er i alle fall det langt fra noe det kan treffe. Bortsett fra de elektroniske problemene nevnt før, vil du også trenger å kalibrere speedometer, siden det vil lese treg når du bruker større dekk og rask når du bruker mindre. Du bør aldri bruke forskjellig diameter dekk foran og bak på 4WD eller AWD biler. Disse bilene er konstruert med den forståelse at begge aksler vil alltid slå i samme hastighet. Ved hjelp av forskjellige størrelse dekk vil nesten helt sikkert føre til en ødelagt transaksel eller senter differensial.
Plus-Dimensjonering

Store hjul har blitt en svært populær modifikasjon for kjøretøy av alle typer. Dette styling og ytelse trenden har ført til det som kalles "pluss-sizing", som betyr å bruke større diameter hjul innsiden av dekkene samme diameter som originalene. Selvfølgelig betyr dette erstatte alle fire hjul og dekk, men holder de elektroniske barnepiker i sjakk. Plus-sizing resulterer i et kjøretøy med svært korte dekksidene, som forbedrer håndtering og styrerespons på bekostning av turen.
Diameter for Road Bruk

Off-roadere har brukt høyere dekk for økt bakkeklaring for mer enn et århundre, men (kombinert med senking og pluss-sizing) litt større diameter dekk kan ha nytte gate biler også. Større diameter dekk flytte dekkets sentrum lengre fra bakken, noe som kan bidra til å gjøre kroppen mindre tilbøyelige til å rulle i svinger. Trikset er å senke bilen i samsvar med økningen i dekkdiameteren (senke bilen en tomme for hver 2-tommers økning i dekk diameter), og til pluss-size kombinasjonen utgjør en stadig større dekk fra floppe rundt under belastning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98140.html

Previous:
Next:

dekk