Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Tire Size & Rim Guide

For de uinnvidde, kan tallene en bokstaver på siden av dekket ditt være bare litt mindre forvirrende enn greske alfabetet suppe. Men de er ikke vanskelig å tyde når du vet det grunnleggende. The Code

Alle dekk koder vil være i denne konfigurasjonen:. 205/55 R 16 68 V, (muligens innledes med en P eller LT, som indikerer personbil eller lett lastebil henholdsvis)


Bredde og Aspect Ratio

I eksempelet ovenfor, "205" er dekkets bredde i millimeter og "55" er størrelsesforholdet. Sideforhold (eller "profil") er lik dekkets sidevegg i høy prosentandel multiplisert med bredden (eller 55 prosent av 205 millimeter i dette eksempel, hvilket ga en 112,75 mm høy sidevegg).

Bygg og størrelse

"R" i dette eksemplet står for "radial", som er beltet ordning som brukes i dekket. Den eneste andre merking ser du er "B" for "skjevhet ply", men skjevhet lag er ekstremt uvanlig på biler. Den "16" indikerer diameteren på hullet i dekket, som bestemmer størrelsen rim den vil passe;. 16 inches i dette eksempelet
Load og Hastighet

Det siste to-sifret nummer (68 i dette eksemplet) angir dekkets belastning, og tilsvarer en last i pounds på en last-rating diagrammet. Den siste bokstaven er dekkets hastighetsklasse, jo lenger ned bokstaven i alfabetet jo høyere dekkets hastighetsklasse. Dette eksempelet er "V" rating betyr det som en svært rask høy ytelse dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98159.html

Previous:
Next:

dekk