Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Fordeler og ulemper med dekk

Når det gjelder ytelse, bilens dekk er (bokstavelig talt) der gummi møter på veien. Det betyr svært lite hvor god motor, bremser, hjuloppheng eller kjøring er hvis dekkene ikke er opp til oppgaven med å sette noen av den i bakken. Hva slags dekk er best for ditt kjøretøy i stor grad avhengig av type kjøretøy det er, hva slags kjøring du gjør og under hvilke forhold. Helårsdekk

De fleste biler og lastebiler er utstyrt med helårsdekk. Denne type dekk anvender en gummiblanding som er best egnet for langvarig bruk, og har et dekkmønster som ikke er spesielt optimalisert for en hvilken som helst tilstand. Mens de har akseptabel ytelse på tørt fortau og god trekkraft på snø og våte veier, helårsdekk er knekt av alle bransjer og mestere i ingen.
Summer Dekk

Dekk utpekt som "sommer" har mykere gummiblanding og større brede blokker med et minimum av vann lameller (kanaler) å sette mest gummi på veien. Noen dekk som selges som "high-performance", "ultra performance" eller "rase" dekk faller i denne kategorien. Den mest ekstreme eksempel på en sommer dekk ville være racing slicks, som tilbyr best mulig grep på tørre asfalten, men er rett og slett farlig på våte overflater.
Vinterdekk
p Som navnet tilsier, vinterdekk bruke silikon-forsterket gummi for å gjøre dem så myk som mulig, og har svært spesialiserte slitebanen for å maksimere punkt-kontakt press på veien overflate. Den svært høye kontakt press designet inn disse dekkene knuser effektivt noe is under i vann, drastisk forbedre trekkraft over is og snø. Mens fantastisk i disse forholdene, vinterdekk har en tendens til å slites ut veldig fort på tørt fortau, og deres dekkmønster gjør dem forferdelige handlere på alt annet enn snø og is.
Lavprofildekk

Dekk med svært korte sideveggene (lav profil) er designet for å bøye mindre enn høyere dekkene under kjøring i svinger. Selv om dette gir økt samlet grep og håndtering respons, betyr det også at de er mindre i stand til å absorbere veien ufullkommenhet enn høyere dekk. Som dekk er bilens første linjen i forsvaret mot veien ufullkommenhet, vil dette ofte resultere i en tøff tur og potensielt bøyd felger da slengte mot jettegrytene eller fortauskanter.
Big Dekk

Mange entusiaster velger å installere høyere eller bredere dekk for økt trekkraft eller bakkeklaring. Installere bredere dekk er den enkleste måten å sette mer gummi på veien for bedre håndtering og akselerasjon, men dette kommer til en pris. Det ekstra gummi øker rullemotstand, noe som kan ha en negativ innvirkning på drivstofføkonomi.

Tall dekk økning bakkeklaring, men det er flere ulemper. Høyere dekk vil effektivt redusere girutveksling, minkende akselerasjon. De kan også heve kjøretøyet som helhet lenger fra bakken, noe som gjør vondt aerodynamikk og hever tyngdepunkt. Disse to endringene påvirker både drivstofføkonomi og kjøreegenskaper på en negativ måte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98085.html

Previous:
Next:

dekk