Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvorfor trenger du ikke et reservehjul med Run Flat dekk?

Ikke anta at bare fordi du har run-flat dekk, vil et reservehjul ikke komme godt med. Kjør-leiligheter vil vanligvis gjør en bra nok jobb med å få deg til et verksted, men det er ingen garanti for at de vil ha en ny run-flat som vil fungere på din bil. Run-Flat Typer

Run-flat dekk kommer i tre grunnleggende varianter: selvbærende, selvlukkende og hjelpesystemer. Mest run-leiligheter er selvbærende, noe som betyr at de har noen ekstra gummi i slitebanen og sideveggene for å støtte bilens vekt i tilfelle av tap av lufttrykk. Selvlukkende dekk har en indre liner av semi-flytende tetningsmiddel som kan strømme inn i små hull å tette dem. Hjelpesystemer bruke en fleksibel ring rundt kanten som bærer bilens vekt, slik at bilen ikke ri på felgen.
Sammenligninger

selvbærende dekk er den mest enkle, men de har sine ulemper. Den første er at deres tykkere konstruksjon gjør dem om lag 15 til 25 prosent tyngre, noe som gjør vondt ytelse og ri. Den andre er at gummi, som er tykt nok til å støtte et kjøretøy uten lufttrykk, også gir den en meget hard ri. Selvlukkende dekk egentlig ikke har noen ulemper, annet enn det faktum at de ikke kan forsegle et kutt sidevegg. Hjelpesystemer bruke dekk som er svært lik tradisjonelle gummi når det gjelder konstruksjon og kjøreegenskaper, men krever en spesialisert dekk som vil jobbe med systemet.
Kjøring i en Run-Flat

p Hvis du punkterer med en selvlukkende dekk, vil det sakte mister trykket, men vil ellers fungere som den normalt ville til du får det fikset. Selvbærende dekk sette en stor belastning på gummiblandingen i seg selv, noe som betyr at området er ganske begrenset. Mens du kan kjøre på en selvbærende dekk for ca 50 miles på 55 miles per time, forringer hvert dekk revolusjon gummi videre og kan ødelegge det nok at du må kjøpe et helt nytt dekk i stedet for å få den du har plugget. Auxiliary-støttede systemer bære mesteparten av samme kjørelengde og fartsbegrensninger som selvbærende run-leiligheter.
Med deg et reservebatteri

Biler med selvbærende og selv- tetting dekk krever ikke at nye dekket av samme type, men det er aldri en god idé å blande dekktyper på samme bil. Gjør du det vil forandre bilens kjøreegenskaper balanse, og sannsynligvis ikke til det bedre. Hjelpesystemer ikke utgjøre en svært bestemt problem, ved at de er ganske sjeldne og støttes ikke av alle dekk butikker. Hvis du tar en flat 51 miles fra Nowheresville, West Virginia, må du ikke regne med Billy Bob Tahrs 4 U bærer rett rullende materiell. Som sådan, kan du vurdere å bære et reservebatteri om din produsenten sier å gjøre det eller ikke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98338.html

Previous:
Next:

dekk