Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Virkningene av større dekk på finalen Gear Ratio

Vehicle overføring og Differensialgirene er koblet sammen i et drivverk for å gi ønsket ytelse og drivstofføkonomi mål. Både automatiske og manuelle girkasser bruke girene, og både front-og bak-wheel-drive biler har en differensial for å distribuere kraft til hjulene når bilen ikke er på reise i en rett linje. Den endelige girutveksling er forholdet mellom akselen svinger inn i differensial og svinger av drivakselen levere kraft til hjulene og dekk. Dette er også kjent som den aksel-forhold. Girutvekslinger Definert

En enkel girutveksling er forholdet mellom en tilkoblet inngang og utgang i en maskin. For en bil eller lastebil, beskriver girutveksling hvor mange ganger motoren slår en fullstendig revolusjon i forhold til overføring utgang (stasjon) aksel.
Transmission Girutvekslinger

Gear forholdet avtar som girskiftene skjer - første gear har høyest forholdstall for å gi mekanisk fordel for å begynne bevegelse fra en fullstendig stopp. Hver påfølgende høyere gir er av en lavere andel enn den før. For eksempel er første gir i en 2011 Toyota Camry satt på en 3,3-til-en-forhold. Motoren svinger mer enn tre ganger for hver enkelt omdreining av overføring utgående aksel. Fjerde gir i Camry er på et en-til-en-forhold og sjette gir er en gass-lagring, 0,61-til-en-forhold.
Sluttutveksling prosenter

Kraften fra overføringen må passere gjennom et tannhjul sett i differensial før du drar til hjulene. Den endelige utvekslingsforholdet på 2011 Camry er fastsatt til 3,82-til-en uansett hvor overføringen utstyr er valgt fordi girene inne i differensial kontrollere det. Den 2011 Corvette har en final drive ratio på 3.42-til-1. Den endelige utvekslingsforholdet er fast på fabrikken på serieproduserte biler. Girene må være fysisk fjernet fra differensialen og endret til å endre det endelige utvekslingsforholdet, med mindre dekkdimensjon endres.
Drive Ratio Eksempel

Endre dekkdimensjon på alle kjøretøy endrer forholdet mellom drivakselen og navhylse reise. En gitt kjøretøyet er konstruert for en viss størrelse hjul - ved hjelp av en annen størrelse enten øker eller reduserer rotasjon avstand og dermed den endelige girutveksling

Camry er konstruert for en 16-tommers hjul.. I henhold til den formel for en sirkel, er omkretsen av sirkelen Pi ganger diameteren. I dette tilfellet multiplisere 16 ganger for å få 50,24 3,14 inches. Økende hjulstørrelse til 18 inches gjør omkrets 56,52 inches, slik at dekket reiser ca 6 inches videre for å fullføre hver omdreining.
Større Tire Effekter

Camry kjøring aksel spinner ca 1263 ganger per mil med fabrikk-spesifiserte, 16 - tommers hjul og dekk. Hjulskift til 18 inches reduserer aksel revolusjoner til ca 1121 per mil. Forskjellen er om lag 11 prosent, endring av Camry er 3.82-til-en-forhold til et lavere tall på 3,40.

Store dekk tillate en høyere toppfart fordi du får mer akslede omdreininger per overføring sving, men akselerasjon ytelse lider, og hvis forholdet er for drastisk forandring, kan drivstofføkonomi reduseres også. Mindre dekk har motsatt effekt, og vil øke den endelige girutveksling og gi større akselerasjon med en lavere toppfart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98337.html

Previous:
Next:

dekk