Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hva betyr tallene i et standard dekk størrelse?

Tallene trykket på dekkene gir informasjon om størrelse, type og kapasitet av dekket. Det er sju beskrivelsene: Dimensjonering system, bredde, sideforhold, dekk materiale, diameter på gjeldende felger, last indeks og hastighetsklasse. Formatet er vanligvis X # # # /# # X # # /X # #, der en "X" er en bokstav og "#" er et tall. Dimensjonering System

Den første bokstaven på dekket er dimensjonering system. For amerikanske biler og lette lastebiler, er dette vanligvis "P" for passasjer beregning. Du kan se en "T", som står for midlertidig, på reservehjul i bagasjerommet.
Seksjon Bredde og Aspect Ratio

De tre første tallene er bredden av dekket på det bredeste punkt i centimeter. De neste to tall (etter den første skråstrek) representerer størrelsesforholdet. Dette er høyden på dekket i prosent av bredden.
Materiale og diameter felger

Den neste bokstaven (valgfritt) refererer til den ytre byggingen av dekket. For eksempel, "R" betyr radial. De to neste tallene representerer diameter på felgene i inches.
Load Index og Hastighet

De to siste tallene er belastningen indeksen, og den siste bokstaven er hastigheten vurdering. Disse forteller deg hvor tung last dekkene kan bære og hvor fort dekkene er i stand til å reise. Du må kryssjekke lasten indeksen og hastighetsklasse med en tabell tilgjengelig fra din lokale dekk butikken, eller fra online dekk forhandlere (se link nedenfor til Tire Rack).
Historie

Tallene på sidene av amerikanske dekk er standardisert av dekk og felg Association of America, som ble etablert i 1903 under et annet navn, og tilbyr en rekke publikasjoner.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98064.html

Previous:
Next:

dekk