Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

En forklaring av de forskjellige typene av dekk

Dekk er blant de viktigste komponentene som definerer bilens kjøreegenskaper, ytelse og sikkerhet. De fleste biler leveres med standard dekk egnet for kjøring i en rekke forhold. Men noen high-end biler kommer med spesialiserte dekk for bestemte typer kjøring. Du kan også legge til ettermarkedet dekk og hjul for å gi kjøretøyet ytelse egenskaper du ønsker. Helårsdekk

helårsdekk representerer et kompromiss mellom trekkraft, ytelse, kjøreegenskaper og holdbarhet. De kommer standard på de fleste nye biler og er blant de mest tilgjengelige ettermarkedet dekk også. Generelt vil helårsdekk utføre godt på våte eller tørre veier, og selv lett snø eller is. De også bære på et moderat tempo og kan komme med en garanti for opptil 100.000 miles.
Ytelse dekk

Resultater dekkene gir forbedret ytelse for sportsbiler og luksuriøse biler . De har høyere hastigheter enn all-terrain dekk, noe som betyr at de kan gi trekkraft selv i høye hastigheter. Foruten spesielle dekkmønster, ytelse dekk også bruke mykere materiale. Dette betyr at de vil slites ned raskere enn helårsdekk, selv under normal kjøring. De gjør også mindre å dempe humper i veien og kan gi en bumpier ride kvalitet.
Vinterdekk

Vinterdekk har løpebaner designet for å håndtere snø og is. De er egnet for tørre asfalten også, men dekkmønster kan føre til en noe humpete tur. Vinterdekk kommer i to hovedtyper: piggfrie og Sommerdekk. Piggfrie vinterdekk gi ekstra trekkraft helt gjennom materialet sammensetningen av dekket og dekkmønsteret. Sommerdekk dekk legge til spesielle hull for å skru inn pigger, som grave i isen og skape en best mulig veigrep på vinterføre.
Off-road dekk

Off-road dekkene er utviklet for lys-duty lastebiler og SUVer. De er vanligvis bredere enn vanlige dekk og inkluderer store dekkmønster for gripende vertikale flater eller få trekkraft i gjørme eller på løs grus. Mens off-road dekk kan operere trygt på tørre, asfalterte veier, kombinert med off-road suspensjoner av SUVer og trucker de skaper en ride kvalitet at enkelte sjåfører og passasjerer kan finne ubehagelig.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98268.html

Previous:
Next:

dekk