Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Fordelene av Nitrogen-fylt Dekk

Nitrogen er en relativt ny trend i bilbransjen dekk, men det har eksistert mye lenger enn mange forbrukere vet. NASA, NASCAR, Formel 1 racing og flyselskaper har brukt nitrogen i dekkene i mange år. Det er alminnelig antatt at et nitrogen lastebil må komme og levere gassen til disse innretningene. Egentlig disse tankene inhalerer luften rundt dem og skille nitrogen, og deretter lagre den i en tank for dekk fylling. Pressure

Riktig lufttrykk i et dekk er en svært viktig faktor. Dekk naturlig lekke små mengder luft fra porene i gummi. Nitrogen er en mer tett gass enn komprimert luft, og derfor har det større molekyler som rømmer dekket langsommere. Ingersol Rand sier at nitrogen unnslipper et dekk 30 til 40 prosent tregere at trykkluft.
Vann

Når luften er komprimert, er en stor del av det omdannes til vann . Dette vann sitter på innsiden av dekket og hjulenheten, forårsaker oksidasjon. Dette kan føre til kostbare skader på custom felger. Dette vannet kan også forårsake korrosjon i det indre bånd av dekket, slik at gummien for å skille fra de stålbåndene. Denne separasjon, på en stor nok skala, vil forårsake at dekket svikt. Nitrogen produserer ikke noe vann når komprimert.
Temperatur

Nitrogen sprer varmen mye bedre at komprimert luft, og dette fører til et kjøligere kjører dekk. Dette er den viktigste grunnen for sin bruk av NASA og flyselskaper som sterk varme kan føre til katastrofale dekk feil. Dekkene på en bil ikke flytte nesten like fort som de på et jetfly eller en romferge, men de fortsatt gjennomgår konstant oppvarming og kjøling. Nitrogen bidrar til å hindre svikt fra sterk varme.
Økonomi

alle fordelene legge opp til en fordel at alle sjåfører kan forholde seg til, drivstofføkonomi. Et dekk med riktig trykk senker rullemotstand, som holder drivstofføkonomi på sitt høyeste. Temperaturen kan også påvirke drivstoff kjørelengde fordi varmere et dekk blir, jo mykere gummi blir. Myk gummi skaper mer motstand, og dermed senke drivstofføkonomi. The National Highway Traffic Safety Administration sier at nitrogen-fylt dekk kan redde sjåfører 3 prosent i drivstoffkostnader.
Blanding

Akkurat som med syntetiske og konvensjonell olje blanding myte , har noen forbrukere spre ideen om at du ikke kan toppen av en nitrogen-fylt dekk med trykkluft. Dette er helt usanne, er luften vi puster 78 prosent nitrogen og 21 prosent oksygen. Hvis disse gassene kan eksistere i atmosfæren, hvorfor ikke i et dekk? Svaret er at de kan blandes på en hvilken som helst tid og på ethvert prosentandel. Den eneste ulempen til topping av en nitrogen-fylt dekk med luft er tap av fordelene med nitrogen. Du kan få fordelene ved å ha dekket ordentlig renset og fylt med nitrogen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98189.html

Previous:
Next:

dekk