Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvilken størrelse dekk vil passe en Jeep Cherokee?

Kjøpe dekk for din Jeep Cherokee er en mye enklere opplevelse hvis du allerede vet størrelsen på dekk du trenger å kjøpe. Ifølge dekk informasjon nettsted tiretrack.com, er den beste og mest populære dekk for Jeep Cherokee størrelse 225/70R16. Dette er ikke bare tilfeldige tall. Dekktype

Dekk er klassifisert i henhold til type, og de fleste dekkdimensjoner begynne med en bokstav, for eksempel P225/50R16 91S. "P" står for "P-metrisk" størrelse, noe som betyr at dekkene er laget for å brukes på personbiler. P-metriske dekk er best for biler, minivans, sport nyttekjøretøyer og små lastebiler. "T" betyr "midlertidig spare" eller utformet for å bli brukt som et reservehjul. "LT" står for "Light Truck-metrisk" når det er i begynnelsen av en størrelse, noe som betyr at dekkene ble laget for biler som gjør tunge trekke og tauing, for eksempel store lastebiler, SUV og varebiler. Når en dekkdimensjon ender i "LT", det betyr at dekkene er større og utviklet for å hjelpe et kjøretøy pull last eller kjøring på løst, glatte overflater. En "C" betyr at dekket er konstruert for kommersielle formål og "ST" betegner "Special Trailer service" størrelse. Når det ikke er brev i starten av størrelsen, betyr det at dekkene er "Metric" størrelse som hovedsakelig brukes på europeiske biler, men kan også brukes på varebiler og SUVer.

For Jeep Cherokee, standard dekkdimensjon bør begynne med en "P" for personbil --- eller bør ikke ha et brev oppført.
Dekkbredde

komponent i en dekkdimensjon som kommer etter den første bokstaven betegner dekkbredde. Så for dekk oppført som P245/60R18, indikerer 245 bredden. Dette er avstanden, i millimeter, fra dekkets ytre sidevegg til den indre sidevegg. En sidevegg er den siden av et dekk fra slitebanen til dens felgen. For en Jeep Cherokee, er det ideelle dekkbredde 225 mm.
Aspect Ratio

Det neste tallet i et dekk størrelse er en to-sifret sideforhold . Dette tallet måler forholdet mellom dekkets sidevegg høyde til sin seksjon bredde. Jo høyere tall, jo høyere sideveggen. En Jeep Cherokee bør ha et sideforhold på 70 år.
Intern Construction

brev som følger størrelsesforholdet i dekkets størrelse indikerer dekkets indre konstruksjonen. En "R" betyr at dekket har radial konstruksjon, hvilket betyr at dekkets legeme delse stråler ut fra midten av hjulet, en "B" betyr at dekket har et belte konstruksjon, hvor kroppen delse krysser dekket og er forsterket med belter. Radialdekk er den vanligste formen i dag og den typen en Jeep Cherokee tar.
Dekk og Felg Diameter

Det siste nummeret i et dekk størrelse er en to-sifret tall som angir størrelsen av dekket og hjul å bli matchet sammen. Rim diameter mellom 16 og 28 er målt i inches, og er den vanligste typen. Rim diameter mellom 390 og 415 er målt i millimeter og er ikke ofte brukt i dag. Imidlertid må et hjul målt i inches bli matchet med et dekk målt i inches, samme med millimeter målinger. En Jeep Cherokee har et dekk og hjul diameter på 16 inches.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98094.html

Previous:
Next:

dekk