Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

H Vs. V vurderte Dekk

Dekk er en kritisk komponent i bilen. De har en enorm innvirkning på sikkerheten og håndtering av et kjøretøy. Når det er på tide å kjøpe nye dekk, flere faktorer må vurderes før du foretar et valg. Bil merke og modell, dekkdimensjon, kjørestil og de lokale værforholdene bør tas i betraktning ved valg av dekk. Dekkene har informasjon og rangeringer som hjelper forbrukeren i å velge de best egnede dekk. Historie

Bokstavene "H" og "V" representerer hastigheter. Hastigheter oppsto i Tyskland på begynnelsen av 1980-tallet for å gi forbrukerne informasjon om hvor fort de kan trygt bruke dekkene på autobahn. Passasjer hastigheter er utpekt L, M, N, P, Q, R, S, T, U og H, stepping i nominell hastighet fra 120 kilometer i timen opp til 210 km i timen. V Rangeringen er neste skritt for hastigheter opp til 240 km i timen. Z, W og Y er graderinger for hastigheter over 240 km i timen. Rangeringen er hastigheten dekket er testet til for kontinuerlig sikker kjøring. Den engelske tilsvarende hastighet for H-karakter dekk er 130 km /h og V-karakter dekk er bra for opptil 149 mph.
Typer
p Det er to måter hastigheten vurdering vil være angitt på dekkets sidevegg. Den eldre metode setter hastigheten vurdering ved siden av "R" for radial i størrelse. For eksempel vil 225/50HR16 være en H-rated dekk og 225/50VR16 ville være av samme størrelse dekk bortsett fra V-rated. Den gjeldende standarden for dekkdimensjon og informasjon ser ut som P215/60R15 89H, hvor 89 er dekket lastekapasitet og H indikerer hastigheten vurdering.
Hensyn

Bilprodusenter optimalisere fjæring og kjøreegenskaper på en bil for den type og størrelse på dekk opprinnelig installert. Selv om det er mye crossover, vil H-karakter dekk være tilgjengelig i mer høyere profil størrelser, og som dekket profilen blir lavere, vil flere dekk være tilgjengelig i V-karakter eller høyere hastigheter. Bytte fra H-karakter dekk til høyere hastighet V-rated de kan kreve at valg av en annen størrelse dekk. Det kan også være en betydelig prisforskjell mellom lignende dekk som hastigheten vurdering øker.
Fordeler

Trinnet fra H-karakter dekk til V-rated kommer fra kvalitet personbil dekk til ytelse dekk fokusert på håndtering. H-karakter dekk vil ha gummiblandinger og banen design optimalisert for alle vær ytelse og lang slitebanen liv. Ytelse dekk, inkludert mange V-karakter modeller, er optimalisert for tørr vei veigrep og kjøreegenskaper. En sjåfør som liker å kjøre aggressivt og teste ytelsen nivåer av bilen hans ville bli lykkeligere med V-karakter dekk. H-karakter dekk er egnet for en sjåfør på jakt etter lenge dekkets levetid og en komfortabel, trygg tur.
Warning

Dekk og bilprodusenter anbefaler mot å montere en bil med dekk av en lavere hastighet rating enn de originale dekk. I mange europeiske land er det ulovlig å installere lavere hastighet-karakter dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98044.html

Previous:
Next:

dekk