Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Trailer Dekk Vs. Automobile Dekk

I en verden av dekk, bil og trailer dekk er så forskjellige dyr som de knapt ser ut som samme art. Fra grunnleggende arkitekturen til hensikt og produksjon, er auto og trailer dekk utviklet for å takle helt andre krefter. Du forveksler de to ved fare. Formål

I hovedsak har alle en trailer dekk å gjøre er å holde tilhengerens aksler av bakken uten å gå flatt eller eksploderer. Automotive dekk designere må stå for en rekke faktorer som trailer dekk designere ikke. Disse inkluderer (men er ikke begrenset til) håndtering, bremsing, akselerasjon, kjørekomfort og evnen til å opprettholde disse funksjonene på en rekke forhold.
Intern Construction

Nesten hver bil dekk i bruk i dag bruker radialkonstruksjon, noe som betyr at dets forsterkende belter kjøre sidelengs og rundt dekkets omkrets. Skjevhet-ply dekk er en eldre og billigere design og bruke overlappende forsterkende band satt på en 30 til 45 graders vinkel i forhold til dekkets senterlinje. Bias-lag er fortsatt ofte brukt på tilhengere fordi de er kraftigere og billigere.
Radial vs Bias-Ply

radialdekk tilby en jevnere og mer komfortabel kjøring, bedre drivstofføkonomi, bedre slitestyrke, lengre levetid, lavere driftstemperatur og bedre svaie kontroll. Mange av radial dekk ytelser er et produkt av sin design, som har som mål å holde dekket runde; en bias ply tendens til å deformere under en tung belastning
Lastekapasitet
<. p> Trailer dekk er utformet fra starten å bære vekten på bekostning av nesten alle andre aspekter av ytelse. Trailer dekk bruker mye tykkere metall og polyester forsterkende band, noe som gjør deres lastekapasitet så mye som 50 prosent større enn et bildekk av samme størrelse. Fordi de er spesielt utviklet for å motstå deformasjon under belastning, trailer dekk ri bare litt bedre enn tre cartwheels.
Traction

Automobile dekk designere må finne en balanse mellom å holde dekk rundt og la det deformeres. Dekkets evne til å deformere flater ut dekkets kontaktflate (punktet der den berører bakken), setter mer gummi på veien for trekkraft i alle retninger. Dette illustreres best med off-road dekk, som ofte har så lite som 10 pounds per kvadrattomme (psi) trykk. Off-road dekk store størrelse og lavtrykk tillate det å vikle rundt steiner, røtter og grener og gi den en nesten tank-lignende evne til å krype over flat mark. En trailer dekk tilbyr ingen slik trekkraft.
Mixing

Du kan bruke en bil dekk på en trailer, men du kan aldri bruke en trailer dekk på en bil. Hvis du skal bruke en automatisk eller lett lastebil dekk på en trailer, sørg for at den maksimale belastning (oppført på dekkets sidevegg) av alle dekkene kombinert er minst 20 til 30 prosent høyere enn hengerens maksimale totalvekt. Du kan forvente en bil eller lett lastebil dekk å føre til at tilhengeren å svaie mer enn den ville gjort med en trailer dekk, men det vil triller lettere og gir bedre bremsing og mer motstand mot knytning.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98145.html

Previous:
Next:

dekk