Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Dekktyper for å forbedre gass kjørelengde

Dekk representerer noe av en gåte der ytelse er bekymret. På den ene siden ønsker du et dekk som holder seg til veien som superlim for optimal akselerasjon bremsing og håndtering. På den annen side, holder det veldig klissete også dekket limt ned når det er bare å rulle nedover motorveien, som er når du ønsker det minst. Til slutt kommer det ned til de avveininger du er villig til å gjøre for å optimalisere hvilken type ytelse som passer deg best. Tire Basics

Dekk bruke både mekanisk og molekylær vedheft til å gripe veien. Mekanisk heft er akkurat hva det høres ut som, ved at dekkets gummi bøyer og deformerer å "ta tak" små ujevnheter i veien. Molekylær adhesjon er tendensen av to ulike materialer, for å holde sammen på et molekylært nivå. Så, er nøkkelen til engineering en høy kjørelengde dekket for å redusere mekanisk heft ved å redusere størrelsen på dekkets kontaktflate - hvor det deformeres å møte veien - og å optimalisere sin gummiblanding å redusere molekylære vedheft
<. br>
Hard gummiblandinger

Togene har stålfelger for en grunn: stål har liten eller ingen molekylær heft når parret med metall rails, og dermed utgjøre nesten ingen motstand å videresende bevegelse. Dekkene er på samme måte, en gummiblanding så hardt som overflaten av veien selv vil gjøre det samme. Mens gummi vitenskap er komplisert, dekkets slitasje index gi noen idé om hardheten på gummiblanding, Jo høyere dekkets slitasje index rating, jo hardere og mer langvarig sin gummiblanding.

Tire Size

hjelp av en kortere, øker skinner dekk drivstofføkonomi på to måter. Først reduserer tynnere slitebanen overflaten på størrelse med dekkets kontaktflate, som betaler utbytte i både mekanisk og molekylær vedheft. Mindre gummi på veien betyr mindre klebrige. Dernest veier kortere, tynnere dekk mindre enn de større dekk, et tungt dekk fungerer som et svinghjul, lagring kinetisk energi som den spinner opp til hastighet. Jo større dekk, jo mer energi - og dermed drivstoff - det tar å få den opp til hastighet. En lettere hjul og dekk pakke betaler utbytte i bykjøring, men påvirker ikke highway kjørelengde med et betydelig beløp.
Kortere sidevegger

Gå tilbake til tog- hjulet eksempel vil holde et hjul som er vanskelig og rund som mulig for å redusere dens rullemotstand ved å redusere den side av dens kontaktflaten. En lav-profil dekk med korte sidevegger vil ikke deformeres så mye under belastning som en høyere luftmotstand glatt eller off-road dekk vil. Dette holder dekkets ytre diameter så nær formen på felgen som mulig, noe som øker drivstofføkonomi over hele linja.
Dekkmønster

dekkets mekanisk grep har så mye å gjøre med sin dekkmønster som sine fysiske dimensjoner. Stort, lateral - side-til-side - spor i slitebanen vil føre til at dekket kan opptre noe som trinnenes på en tank, gripende ujevnheter i veien, og trekke bilen fremover. Bra for grep i ulendt terreng, ikke så mye for drivstofføkonomi. Langsgående spor som skaper "band" av slitebanen går rundt omkretsen av dekket redusere mengden av gummi på veien og rullemotstand via mekanisk heft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98342.html

Previous:
Next:

dekk