Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Finne ut om dekkene er nye

Hvis du kjøper et nytt dekk fra en autorisert forhandler, vil dekket bli dekket av fabrikkgarantien fra kjøpsdato. Du trenger bare å holde fakturaen av dekket for å bevise kjøpsdato. Hvis du kjøper et dekk fra en tredjepart, vil dekket fortsatt bli dekket av fabrikkgarantien hvis det er et nytt dekk. Dekkprodusenten kan også basere garantien startdato på produksjonsdato. Instruksjoner
en

visuell kontroll av dekk for å sjekke at de små gummi nubs er fortsatt på dekk slitebanen. De små klumper er fra støpeprosessen for dekk og viser at dekket ikke har blitt montert og drevet. Slitebanen bør se helt nye, og kan fortsatt ha merking fra produsenten som ville raskt avta.
2

Finn DOT nummeret på siden av dekket, og merk de fire siste sifrene i dekk. DOT nummeret starter med bokstavene DOT etterfulgt av 10 til 12 bokstaver og tall. De fire siste vil alle være tall, og vil indikere produksjonsdato av dekket.
3

Decode etter produksjonsdato. De to første sifrene angir uke for produksjon og den andre to år. For eksempel, hvis tallene er 4809, ble dekket produsert i den 48. uken av 2009.
4

Bruk uke for produksjon for å avgjøre om dekket kan fortsatt betraktes som et nytt dekk. De fleste dekkprodusenter garanti sine dekk i fem år etter uke for produksjon selv uten et fakturaen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98220.html

Previous:
Next:

dekk